Magyarország

2011.07.14. 19:32

Lyukas történet nyomán rendeletmódosítás

Miskolc - Jelenleg nem mérlegelhetnek, minden igénylőnek jár az engedély, ha fizet.

Miskolc - Jelenleg nem mérlegelhetnek, minden igénylőnek jár az engedély, ha fizet.

Jelenleg a miskolci polgármesteri hivatal építési és környezetvédelmi hatósági osztálya nem mérlegelhet: ha valaki kéri a területhasználati engedélyt, és kifizeti a területhasználati díjat, bármilyen tevékenységre engedélyt kell, hogy kapjon – mondta Dobos Tímea, a városháza szóvivője, amikor azt kérdeztük: miért nem előrelátóbb a városháza, amikor kiadja a területhasználati engedélyeket, és miért nem méri fel az engedélyező hatóság, milyen következményekkel is fog járni egy-egy rendezvény megtartása?

Az összes eddig megrendezett kocsonyafesztivál nyomai még ma is látszanak a belvárosi utcák díszburkolatán, mint ahogy a legutóbbi sörfesztivál is ott hagyta nyomait a Sportcsarnok előtti téren. Mint már beszámoltunk róla, a szervezők a sörsátor rögzítése érdekében méteres vasrudakat vertek le a díszburkolatba – ám ez józan ésszel szintén előre látható lett volna, hiszen szeles időben a sátrakat rögzíteni kell, vagyis ha a hatósági osztály a várható károkozásra hivatkozva megtagadja az engedély kiadását, a tér még ma is eredeti pompájában tündökölhetne.

Ám mint Dobos Tímea elmondta, a hatósági osztály számára eddig nem volt mérlegelési lehetőség, nem mondhatták azt, hogy a sportcsarnok előtt nem, de a Népkert más részében lehet sörfesztivált tartani. Jelenleg csak utólagos kontrollra van lehetőség: a közterület-felügyelet ellenőrzi, hogy a területhasználó betartotta-e az engedélyben foglaltakat, majd hogy milyen állapotban kerül vissza a városhoz a közterület. A sörfesztiválos szervezői határidőre nem állította vissza az eredeti állapotot, így a város végezteti el a munkát, amit majd kiszámláznak a szervezőknek, mondta el még Dobos Tímea.

Éppen a sörfesztiváli lyukak ügye világított rá a közterületek használatával kapcsolatos rendelet hiányosságaira, ezért a rendeletet a legközelebbi közgyűlésen módosítani kívánják. A tervek szerint több jogosítványt, mérlegelési lehetőséget kap majd a város, indokolt esetben meg is tagadhatja az engedély kiadását, illetve az a cég, amelyik korábban kárt okozott a városnak, egy meghatározott ideig nem kaphat területhasználati engedélyt.

ÉM-SZP


Rossz húzásnak bizonyult figyelmen kívül hagyni a műszaki ellenőr utasításait.


Pénteken délután még mind az 56 lyukat hiánytalanul megtaláltuk a miskolci sportcsarnok előtt a díszburkolatban.


Mint ahogy arról a BOON-on szerdán beszámoltunk, megrongálták a hat esztendeje közel 100 millió forintért felújított sportcsarnok előtti teret. A Borsodi Sörfesztivál egyik szervezője, Molnár Gábor sajtóközleményben reagált.


A város főépítésze is megdöbbent a sportcsarnok előtti területet látva, ugyanakkor a hivatal azonnal megteszi a szükséges lépéseket a bérlővel szemben.


Szétgányolták a hat esztendeje közel 100 millió forintért felújított sportcsarnok előtti teret - jelezték Olvasóink. A téren 56(!) darab lyukat fúrtak le tönkretéve a díszkövet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!