Magyarország

2011.08.08. 16:48

Ittas volt a gázoló

Miskolc - Ittas állapotban elkövetett halált okozó járművezetés bűntett megalapozott gyanújával folytat eljárást egy 41 éves rásonysápberencsi férfivel szemben a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya, aki vasárnap este okozott halálos közúti balesetet a Kázsmárk és Léh közötti lakott területen kívüli útszakaszon – tájékoztatta lapunkat dr. Gaskó Bertalan, a megyei főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője.

Miskolc - Ittas állapotban elkövetett halált okozó járművezetés bűntett megalapozott gyanújával folytat eljárást egy 41 éves rásonysápberencsi férfivel szemben a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya, aki vasárnap este okozott halálos közúti balesetet a Kázsmárk és Léh közötti lakott területen kívüli útszakaszon – tájékoztatta lapunkat dr. Gaskó Bertalan, a megyei főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője. Vasárnap este kilenc óra körül Kázsmárkról Léh felé tartott személygépkocsival a 41 éves rásonysápberencsi férfi, ám a vizsgálat jelen állása szerint nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, aminek következtében elütötte az új jobb oldalán egymás mellett, vele azonos irányban közlekedő két 17 éves kázsmárki fiatalembert. Az egyik gyalogos a helyszínen életét vesztette, míg társa könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ivott a gázoló

A rendőrök a gázoló járművezetőt megszondáztatták és miután az pozitív eredményt mutatott, előállították.

A férfit a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését – tette hozzá a szóvivő.

ÉM-SZP

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!