Magyarország

2011.08.23. 11:26

Jobbik: a kormány vonja vissza az egykulcsos adórendszert

Budapest  - A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az egykulcsos adórendszert, amely a legfrissebb statisztikai adatok szerint is csak a társadalmi különbségeket erősíti és mélyíti a gazdasági és szociális válságot - jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján Volner János.

Budapest  - A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az egykulcsos adórendszert, amely a legfrissebb statisztikai adatok szerint is csak a társadalmi különbségeket erősíti és mélyíti a gazdasági és szociális válságot - jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján Volner János. Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese emlékeztetett: a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 2011 első félévében az oktatásban és egészségügyben dolgozók jelentősen kevesebbet, a pénzügyi szektorban dolgozók pedig többet keresnek átlagosan, mint ezelőtt.

A kormány növelte a társadalmi különbségeket

A Jobbik szerint mindez az egykulcsos adórendszernek köszönhető, amivel az Orbán-kormány tulajdonképpen átcsoportosította a jövedelmeket a szegényebb társadalmi csoportoktól a gazdagabb rétegekhez és ezzel jelentősen növelte a társadalmi különbségeket.

MTI

 

Az MSZP nem kér a kormány “perverzióiból”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!