Magyarország

2011.08.29. 14:54

Megkezdték a közterületek szeméttelenítését Miskolcon

Miskolc - Az önkormányzatot nem kötelezte a felügyelőség, csupán értesítette – áll a városházi közleményben.

Miskolc - Az önkormányzatot nem kötelezte a felügyelőség, csupán értesítette – áll a városházi közleményben.

Az önkormányzat megrendelte a Miskolci Városgazda Kft-től az illegális hulladékok elszállítását. Ez áll abban a közleményben, amelyet az önkormányzat jutatott el szerkesztőségünkbe, miután megkapták az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség értesítését az illegális szemételhelyezésről. A közleményben azt is hangsúlyozzák, hogy értesítésről, nem kötelezettségről van szó: „A felügyelőség tehát nem kötelezte az önkormányzatot, hanem a lakossági bejelentésre tett helyszíni vizsgálat jegyzőkönyvét küldte meg, amelyben értesítette...”

Eljárás indult Miskolc ellen

Mint arról lapunk a múlt héten beszámolt: „Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség augusztus 11-én hivatalból eljárást indított Miskolc megyei jogú város önkormányzata ellen hulladékgazdálkodási kötelezettség miatt, mert egy július végi ellenőrzés során a város egyes területein – a Felső-Avason, a Teleky soron, a Számozott utcákban, Lyukóvölgyben a Nehéz utcán, Elnök utcán és a Tetemváron – illegális hulladéklerakókra bukkantak. A felügyelőségnek nem sikerült megállapítania, ki helyezte el a szemetet, de az kiderült, hogy önkormányzati területen virulnak a szemétdombok.”

Arról is beszámoltunk akkor: ha az önkormányzat önként nem tesz eleget hulladékkezelési kötelezettségének, a hulladékgazdálkodás rendjéről szóló törvény szerint az elhagyott hulladék elszállítására és ártalmatlanítására a környezetvédelmi hatóság kötelezi a települési önkormányzatot.

Megkezdték a szemét gyűjtését

A hétfői városházi közleményből azonban kiderül, az önkormányzat jelenleg három helyszínen kezdte meg a szemét gyűjtését: a Tetemvár, a Számozott utcák és a Hideg sor alatti közterületi részeken. Az összes helyszín kitakarításának befejezési határideje 2011. szeptember 15. – tudtuk meg.

ÉM

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!