Magyarország

2011.09.07. 18:27

A posta támogatja az ifjúsági bélyeggyűjtést

Budapest (MTI) - Az ifjúsági bélyeggyűjtés ösztönzésére, támogatására írt ki pályázatot a Magyar Posta.

Budapest (MTI) - Az ifjúsági bélyeggyűjtés ösztönzésére, támogatására írt ki pályázatot a Magyar Posta.

A társaság várja a 7-11 éves gyerekeknek szervezett iskolai és más intézmények, szövetségek, egyesületek új bélyeggyűjtő szakkörök, klubok szervezését célzó pályázatait, de fogadják a már meglévők fejlesztését célzó jelentkezéseket is.

A felhívás szerint a pályázónak többi között vállalnia kell, hogy az általános iskola alsótagozatos diákjainak kéthetente bélyegklubot működtet a 2011. őszi és 2012. tavaszi tanévben, saját bemutatkozó honlapot hoz létre a Filaklub elnevezésű országos hálózathoz csatlakozva.

A pályázati feltételek között szerepel az is, hogy 2012. június 30-ig be kell küldeni a gyerekek által készített, fényképekkel, bélyegekkel illusztrált beszámolót vagy foglalkozásnaplót, valamint a gyerekek által írt fogalmazást vagy képregényt, amelynek szereplői a Filafalu lakói, vagy a Meseposta és a Filaklub házigazda figurái.

A pályázatokat a posta levélben várja október 10-éig. Az elbírálás eredményéről a résztvevőket 2011. október 21-ig értesítik. A pályázati kiírás részletes anyaga letölthető a www.posta.hu/filaklub internetes oldal „Mi újság?” rovatából.

A Magyar Posta minden évben az ifjúsági bélyeggyűjtés népszerűsítésére ajánlja fel az ifjúsági feláras bélyeg értékesítésének többletbevételét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!