Magyarország

2011.12.17. 18:11

Gurmai Zita: a válság kezelésére csak az európai összefogás a megoldás

Budapest, 2011. december 17., szombat (MTI) - A gazdasági válság és a nemzeti szintű államcsőd csak európai összefogással oldható meg, nincsenek különutas megoldások - fogalmazta meg Gurmai Zita (MSZP) európai parlamenti képviselő szombaton a budapesti Pallas Páholyban tartott évértékelőjén, amelyről közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Budapest, 2011. december 17., szombat (MTI) - A gazdasági válság és a nemzeti szintű államcsőd csak európai összefogással oldható meg, nincsenek különutas megoldások - fogalmazta meg Gurmai Zita (MSZP) európai parlamenti képviselő szombaton a budapesti Pallas Páholyban tartott évértékelőjén, amelyről közleményben tájékoztatta az MTI-t.A képviselő véleménye szerint Európa tagországainak együttes és egységes fellépést kell mutatniuk december hátralévő napjaiban.

A közlemény szerint Gurmai Zita kérdésre válaszolva elmondta, hogy Magyarország nemzetközi megítélése ellentmondásos. A szakmailag sikeres EU-elnökséget folyamatosan hibás kormányzati politikai döntések követik. A magyar kormány részéről kettős kommunikáció zajlik, melynek eredményeként az Európai Unió pénzügyi biztosa az előkészítő tárgyalások befejezését megelőzően, hazarendelte tárgyaló delegációját- idézte fel.

A képviselőnő beszámolt a december elején Brüsszelben megrendezett Progresszív Konvencióról. Az európai szocialista pártok fórumán - amelyen csaknem kétezer kutató, civil szakember és politikus vett részt - a legfontosabb témák között szerepeltek a gazdasági válság kezelésének, a pályakezdő fiatalok munkanélküliségének kérdései, továbbá az európai nyugdíjrendszer jövője és a demokrácia általános helyzete - ismertette.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!