Magyarország

2012.01.27. 18:43

A KIM nem utasította a kormányhivatalokat a pedagógusok e-mail címeinek megküldésére

Budapest, 2012. január 27., péntek (MTI) - A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nem utasította arra a kormányhivatalok vezetőit, hogy kérjék be a pedagógusok elektronikus levélcímeit; a tárca pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ügyben felvette a kapcsolatot a kormányhivatalokkal.

Budapest, 2012. január 27., péntek (MTI) - A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nem utasította arra a kormányhivatalok vezetőit, hogy kérjék be a pedagógusok elektronikus levélcímeit; a tárca pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ügyben felvette a kapcsolatot a kormányhivatalokkal.A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) előzőleg ugyancsak közleményben tudatta: jogsértőnek tartja, hogy a megyei kormányhivatalok az érettségit szervező középiskolák igazgatóit arra kérték, küldjék meg számukra az adott iskolában foglalkoztatott pedagógusok személyes e-mail címeit.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a PSZ közlésére úgy reagált: a KIM nem utasította ilyen adatkérésre a kormányhivatalok vezetőit.

A KIM közleménye szerint a minisztérium felvette a kapcsolatot a kormányhivatalokkal, hogy információt kérjen arról: történt-e valahol az érettségit szervező iskolák pedagógusainak e-mail-címeire vonatkozó adatkérés.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik