Magyarország

2012.01.11. 17:35

Beismerte a gyilkosságot az első tárgyaláson az emberöléssel vádolt gyomaendrődi férfi

Gyula, 2012. január 11., szerda (MTI) - Beismerte a gyilkosságot az a gyomaendrődi férfi, akit az ügyészség előre kitervelten, aljas célból elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádol. A büntetőper első fokon szerdán kezdődött el a Gyulai Törvényszéken.

Gyula, 2012. január 11., szerda (MTI) - Beismerte a gyilkosságot az a gyomaendrődi férfi, akit az ügyészség előre kitervelten, aljas célból elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádol. A büntetőper első fokon szerdán kezdődött el a Gyulai Törvényszéken.A vádirat szerint a vádlott 2010 áprilisában Gyomaendrődön az utcán a maga által készített lőfegyverével mellkason lőtte volt házastársát, majd a sértettet ellökte, és a fejét beleverte a betonba. A sértett kiabálására a vádlott és a sértett közös, óvodáskorú gyermeke az utcára ment, de a férfi elzavarta, majd megfojtotta a nőt.

A vádlott másnap reggel, tartva a lelepleződéstől, gépkocsival - benne a holttesttel - a tanyájára ment, és magával vitte a gyermekét is. A tanya terménytárolójában a holttestet egy fejszével és egy henteskéssel szétvágta, majd a feldarabolt testrészeket az udvaron elásta.

A vádlott a törvényszék előtt tett vallomásában beismerte, hogy volt feleségét meglőtte a maga készítette fegyverével, majd megfojtotta, a holttestet kivitte a tanyájára, feldarabolta és elásta.

Az előre kitervelt gyilkosság vádja ellen azzal védekezett, hogy a gyilkosság napján a volt feleségével az anyagi vita odáig fajult, hogy elvesztette önuralmát. Nem értett egyet a vádiratnak azzal a pontjával sem, hogy aljas cél vezérelte volna azzal, hogy óvodáskorú gyermekük vele volt a történtek idején. Azt elismerte, hogy a gyermek ott volt a helyszínen, de elmondása szerint elzavarta. Azt sem vitatta, hogy vele volt a gyerek a bűncselekmény másnapján, amikor a holttesttől szabadult meg a tanyáján. Azzal védekezett, hogy a tanyának egy olyan részére vitte, ahonnan nem láthatott semmit.

A vádirat szerint lőszerrel való visszaélés bűntettet is elkövetett a vádlott azzal, hogy engedély nélkül tartott magánál lőszereket és saját készítésű lőfegyvert. Vallomása szerint a fegyvert a kóbor kutyák elriasztására készítette, és alkalmatlan emberi élet kioltására. Mint mondta, indulatból lőtt rá a volt feleségére.

A tárgyaláson elhangzott, hogy a vádlott 18 éves kora óta ideggyógyászati kezelés alatt áll, nyugtatókat és gyógyszereket szed, és a feleségét korábban is bántalmazta, egyszer állatok terelésére használható elektromos sokkolóval okozott neki sérülést. Az ügyészségi vádirat szerint a férfi idegileg instabil, erős indulatokkal reagál dolgokra, de a bűncselekményt tudatának teljes birtokában követte el, féltékenységből és évek óta tartó anyagi viták miatt.

A tárgyalás csütörtökön elme- és fegyverszakértők meghallgatásával folytatódik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!