Magyarország

2012.01.19. 18:17

Iskolai erőszak Pécsen - Két diák és egy tanár a vádlottak padján

Pécs, 2012. január 19., csütörtök (MTI) - Megkezdődött a Pécsi Városi Bíróságon csütörtökön annak a tanárnak és két diáknak a pere, akiknek szóváltása tettlegességig fajult egy pécsi középiskolában 2010 novemberében.

Pécs, 2012. január 19., csütörtök (MTI) - Megkezdődött a Pécsi Városi Bíróságon csütörtökön annak a tanárnak és két diáknak a pere, akiknek szóváltása tettlegességig fajult egy pécsi középiskolában 2010 novemberében.Az ügyészség a fiatalembert és a fiatalkorú lányt közfeladatot ellátó pedagógus elleni erőszak bűntettével, a tanárt könnyű testi sértés vétségével vádolja. Ha bűnösségük bebizonyosodik, a diákok három évig terjedő börtönbüntetéssel, a tanár két évig terjedő fogházbüntetéssel sújtható.

Az eset 2010. november 22-én történt. A fiatalember és barátnője késve, reggel nyolc óra után néhány perccel érkezett a szakközépiskolába, ezért a kapuügyeletet ellátó pedagógus felszólította őket, írják be a nevüket a késve érkező tanulókat regisztráló füzetbe.

Mivel a lány ezt megtagadta, és csúnyán beszélt vele, a tanár az igazgatói irodába küldte. A diák el akarta hagyni az iskola épületét. A tanár utána ment, a kapuban utolérte, és a karját megszorítva ismét felszólította, menjen az igazgatóiba.

A diák megfordult és barátjával együtt felment a lépcsőn, de nem az igazgatói irodába tartott, hanem megállt egy osztályterem előtt. A pedagógus ezt látva újra emlékeztette, hova küldte, de a lány nem engedelmeskedett, hanem rákiáltott és szidalmazta őt.

A tanár ezért pofon ütötte a lányt, a diák pedig többször combon rúgta a tanárt. A pofon miatt a lány barátja a pedagógusra támadt, hátulról ráugrott, amitől elvesztette egyensúlyát. Elesését egy kollégája akadályozta meg, aki megfékezte a két, immár együttesen a tanárt ütni, rúgni próbáló diákot. Ezután a pedagógus értesítette a rendőrséget, a lány nyolc napon belül gyógyuló sérülései miatt magánindítványt terjesztett elő, így az ügy bíróságra került.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!