Magyarország

2012.01.28. 12:35

Pályázatok a biztonságos internet használatról

Budapest, 2012. január 28., szombat (MTI) - Videó- és javaslat pályázat hívja fel a figyelmet a Biztonságosabb Internet Nap céljaira, a többi között a világhálón leselkedő veszélyekre.

Budapest, 2012. január 28., szombat (MTI) - Videó- és javaslat pályázat hívja fel a figyelmet a Biztonságosabb Internet Nap céljaira, a többi között a világhálón leselkedő veszélyekre.

    Videopályázat indul "Netezzünk együtt... biztonságosabban!" címmel: a 10 és 19 év közötti érdeklődők pályamunkáit január 31-ig várja a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma és a Microsoft Magyarország. A videopályázat célja a beérkezett filmek közzétételével népszerűsíteni a Biztonságosabb Internet Napot és annak idei témáját: a generációk találkozását, összekapcsolását, egymás segítését az online világban.

    A felhasználói szempontból legjobb és legrosszabb hazai weboldalt keresi az "Adj tippet a legjobb és a legrosszabb hazai weboldalakra!" című pályázatával a SIP magyarországi konzorciuma. A közönség január 31. éjfélig küldheti el javaslatait a http://u18.hu/szavazas/ oldalon. A felhasználók szavazással választhatják ki a 10 legjobbnak és 10 legrosszabbnak tartott hazai honlapot, ebből a díjazottakat szakmai zsűri választja ki mindkét kategóriában. Az eredményeket február 7-én, a Safer Internet Day (SID) - Biztonságosabb Internet Nap rendezvényén hirdetik ki.

    Ezen a napon a Microsoft székházában az általános- és középiskolás tanulók számos érdekes előadáson vehetnek részt, amelyekre a Webvelem program weboldalán jelentkezhetnek. A többi között kerekasztal-beszélgetésekkel, az ország különböző pontjain tartott biztonságosabb internet-foglalkozásokkal várja a látogatókat a SIP magyarországi konzorciuma február 7-én - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a SIP magyarországi konzorciumának vezetője az MTI-vel.

    A Biztonságosabb Internet Napot a világ több mint 60 országában, köztük Magyarországon is minden évben február elején, ugyanazon a napon rendezik meg. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a világháló jelentőségére, az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre, tartalmakra.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!