Magyarország

2012.02.25. 18:22

Fliegauf Benedek és Muhi András kapja a Fehér György-díjat

Budapest, 2012. február 25., szombat (MTI) - Több mint tíz, sikeres és előremutató közös munkájáért Muhi András producer és Fliegauf Benedek filmrendező kapja az idén a Fehér György-díjat - tájékoztatta Gerő Péter producer, rendező, a díj alapítója az MTI-t.

Budapest, 2012. február 25., szombat (MTI) - Több mint tíz, sikeres és előremutató közös munkájáért Muhi András producer és Fliegauf Benedek filmrendező kapja az idén a Fehér György-díjat - tájékoztatta Gerő Péter producer, rendező, a díj alapítója az MTI-t.A díjjal az idén azokat a producer-rendező párosokat értékelte a zsűri, akiknek együttműködéséből több értékes alkotás született. Az elismerést szombat este a Színház-és Filmművészeti Egyetem filmes tanszékén, Fehér György egykori munkahelyén adták át.

Fehér György emlékére egykori barátai és pályatársai hét éve alapítottak díjat, amellyel azoknak a filmes területeknek az alkotóit jutalmazzák, amelyekben a neves filmes egykor működött. Az elismerést minden évben Fehér György születésnapja (február 12.) alkalmából adják át különböző helyszíneken - emlékeztetett a szervező.

Az elismerés az idén is egy Fehér György szellemiségét megidéző, erre az alkalomra készített festmény. Az idei díj azonban különleges lesz, mert Szűts Miklós alkotása egyszerre jeleníti meg a közös munkát és azt, hogy abban két autonóm egyéniség vesz részt - mondta el Gerő Péter. Mint fogalmazott: Szűts Miklós egy olyan képet festett, amely két önálló alkotásból áll, a festményt a ceremónián fogják kettéválasztani.

A díjra a Magyar Producerek Szövetsége, a Magyar Független Producerek Szövetsége, valamint a zsűri jelölhetett alkotópárosokat. A grémium tagja volt Gerő Péter, Lénárt István, Radó Gyula, Bánki Iván, Szinetár Miklós, Szolnoki András, Kardos Sándor, Báron György és Szalai Györgyi.

Gerő Péter kiemelte: az idén hosszú vita előzte meg a döntést, ezért két fordulóban szavaztak a jelöltekre. A második körbe Petrányi Viktória producer és Mundruczó Kornél filmrendező, Téni Gábor producer és Tarr Béla filmrendező, valamint Fliegauf Benedek és Muhi András jutott be.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!