Magyarország

2012.05.26. 18:12

Koszorúzással emlékezett Kádár Jánosra a Munkáspárt

Budapest, 2012. május 26., szombat (MTI) - Koszorúzással emlékezett a Munkáspárt Kádár Jánosra az egykori kommunista pártfőtitkár születésének századik évfordulóján budapesti nyughelyénél, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben szombaton.

Budapest, 2012. május 26., szombat (MTI) - Koszorúzással emlékezett a Munkáspárt Kádár Jánosra az egykori kommunista pártfőtitkár születésének századik évfordulóján budapesti nyughelyénél, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben szombaton.A megemlékezésen - amelyet a kommunista párt a 24. kongresszusát követően tartott - Kerezsi László, a Munkáspárt központi bizottságának tagja mintegy kétszáz ember előtt mondott beszédében az egypártrendszer vívmányának nevezte, hogy annak idején az országban nem volt munkanélküliség, nem zártak be iskolákat, épült és gyarapodott az ország, és valós közösségben élhettek az emberek.

Kádár János sírhelyénél a Munkáspárt vezetői mellett a szlovák, a görög, az orosz és az osztrák kommunista pártok vezetői és képviselői kommunista forradalmi dalok hangjaira helyezték el koszorúikat, majd a rendezvény végén közösen elénekelték az Internacionálét.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!