Magyarország

2012.06.12. 10:35

A gyermekmentő szolgálat munkáját segítik az első új forintok vevői

Budapest, 2012. június 12., kedd (MTI) - Az új forintok első veretéből ezer számozott, díszcsomagolású érmesorozattal támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank. A sorozatok már megvásárolhatók - közölte kedden a jegybank.

Budapest, 2012. június 12., kedd (MTI) - Az új forintok első veretéből ezer számozott, díszcsomagolású érmesorozattal támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank. A sorozatok már megvásárolhatók - közölte kedden a jegybank. A gyermekmentő szolgálat közleménye szerint a 2012. január 1-jétől hatályos új Alaptörvény értelmében új forint érméket bocsát ki az MNB, Magyarország felirattal. Ezek első napi veretéből ezer számozott, egyedi díszcsomagolású érmesorozatot készített a jegybank a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak; ezzel kívánja támogatni a szervezet munkáját.

A gyűjtők, támogatók megvehetik az éremsorozatokat a szolgálattól, ezzel segítve annak karitatív tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!