Magyarország

2012.06.05. 19:20

Az illegális bevándorlás visszaszorításáról tárgyalt a magyar és a bajor belügyminiszter

Budapest, 2012. június 5., kedd (MTI) - Az illegális bevándorlásról és a Duna menti országok biztonságpolitikai együttműködéséről tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszter bajor kollégájával, Johann Hermann-nal kedden Budapesten.

Budapest, 2012. június 5., kedd (MTI) - Az illegális bevándorlásról és a Duna menti országok biztonságpolitikai együttműködéséről tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszter bajor kollégájával, Johann Hermann-nal kedden Budapesten.Terveik szerint a turistaidényben bajor rendőrök is segítik a magyar rendőrök munkáját a Balatonnál. Magyar rendőrök pedig a müncheni sörfesztiválon látnak majd el hasonló feladatokat - mondta Pintér Sándor a bajor vendégével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Mindketten beszéltek arról, hogy fontos a főleg Afrikából és Ázsiából az Európai Unióba irányuló illegális bevándorlás visszaszorítása. Mint a bajor belügyi tárca vezetője hangsúlyozta, Bajorország ennek érdekében együttműködik a régió országaival.

Mint mondta, a schengeni határok 2007-es változása után attól tartott a lakosság, hogy többen érkeznek majd illegálisan a harmadik világból, tavaly azonban már enyhén csökkent a számuk.

A megbeszélésen szóba került, hogy 2013 tavaszán a Duna menti régió országainak belügyminiszterei a térséget érintő biztonságpolitikai kérdésekről tartanak tanácskozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!