Magyarország

2012.06.03. 13:44

OS - MTVA–közlemény - TeSzedd akciónap

Budapest, 2012. június 3., vasárnap (OS) - Elvitathatatlan az egységes közmédia társadalomszervező ereje Dr. Böröcz Istvánnak, a MTVA vezérigazgatójának közleménye

Budapest, 2012. június 3., vasárnap (OS) -

Elvitathatatlan az egységes közmédia társadalomszervező ereje

Dr. Böröcz Istvánnak, a MTVA vezérigazgatójának közleménye

Vannak olyan események, amelyek hatásfoka jól érezhetően megsokszorozódik, ha a nemzeti közmédia az információtovábbítás elsődleges eszköze. Miért? Mert egyetlen más műsorszolgáltató sem áll rendelkezésére akkora televíziós, rádiós, hírszolgáltatási és WEB-es felületeknek, mint a közszolgálati médiumok összességének tartalomszolgáltatója. Sehol máshol nincs lehetőség megsokszorozni az információáramoltatás tartalmát és gyorsaságát, a televíziós, rádiós és on-line felületeken jelentkező műsorok összehangolásával, megerősítve az üzenetek továbbításának erejét.

Remek példa erre a június 2-i TeSzedd országos hulladékgyűjtő akciónap, amelynek szervezésében, de leginkább meghirdetésében, bemutatásában vállalt oroszlánszerepet az MTVA. Az ország szinte minden pontjára eljutó riportereink jelentései, tapasztalatai szerint a közvélemény ismerte az akciót, céljait, szinte nem volt az országban olyan település, ahol ne lettek volna csatlakozók. Ehhez a sikerhez, a szervezés hatékonyságához járult hozzá – meggyőződésünk szerint – a közmédia szinte példátlan intenzitású kampánya.

A közszolgálati rádió- és televíziós műsorok három hét alatt 97 alkalommal, 570 műsorpercben, azaz csaknem 10 óra tiszta műsoridőben foglalkoztak a témával. Figyelemfelkeltő társadalmi célú reklámokat készítettünk, amelyet naponta többször sugároztunk a különböző csatornákon. Nagyköveteink népszerű képernyőseink, és a civil társadalom méltán elismert arcai voltak. Június másodikán reggeltől estig követtük nyomon az eseményeket. Az m1 Ma Reggel című és a Kossuth Rádió Szombat Reggel című magazinja az előkészületekről, a rádió Szombat Délelőtt című műsora a már megkezdett munkáról, a déli Híradó és Krónika az addig eltelt fél nap eseményeiről tudósított. A Régió rádiók egész nap tájékoztatták a vidék Magyarországát közvetlen környezetük eseményeiről. Az m1 szombaton délután 90 perces rendkívüli adással jelentkezett, 15 órától 16.30-ig. Bemutattuk az egész nap forgató stábok riportjait, a legérdekesebb, a legextrémebb helyzeteket és helyeket. Az összefoglalókat késő esti híradásaink zárták.

Az egységes közmédia ereje a társadalom szolgálatában, bármikor, bármely és bármilyen típusú nemes cél érdekében érvényesíthető. Különleges alkalmakkor és a hétköznapokon is. Hiszen minden nemzetnek szüksége van egy hiteles központi tartalomszolgáltató bázisra, amelyre bármikor számíthat, ha tájékozódni, ha szórakozni vagy csak egyszerűen a világ dolgai között eligazodni akar. Hazánkban ennek a bázisnak a működését biztosítja – a műsorszolgáltatókkal együttműködve – az MTVA.

MTVA Kommunikációs Igazgatóság

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!