Magyarország

2012.07.07. 21:52

A kigyulladt ősborókást megmentették Bócsa mellett

Kecskemét, 2012. július 7., szombat (MTI) - Az ősborókást nagyrészt megmentették a lángoktól, de harminc hektár rét, erdei aljnövényzet és foltokban borókás leégett szombaton Bócsa mellett - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kecskemét, 2012. július 7., szombat (MTI) - Az ősborókást nagyrészt megmentették a lángoktól, de harminc hektár rét, erdei aljnövényzet és foltokban borókás leégett szombaton Bócsa mellett - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.Kovács Andrea tájékoztatása szerint a 37 tűzoltónak, akik 11 járművel vonultak ki a helyszínre, valamint a nemzeti park munkatársainak és az önkéntes tűzoltóknak sikerült az ősborókást megmenteniük. A tűz terjedését megakadályozták, de a parázsló területen az éjszaka is folyik a munka - tette hozzá.

A szóvivő közlése szerint a korábban, Jánoshalma mellett keletkezett, öt hektáron pusztító erdőtüzet a tűzoltóknak sikerült teljesen eloltaniuk, a területről levonultak.

 

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!