Magyarország

2012.07.19. 18:07

Ötven új óvodai férőhelyet létesítenek Székesfehérváron

Székesfehérvár, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - Ötven új óvodai férőhelyet létesít a székesfehérvári önkormányzat - döntött csütörtöki ülésén a város közgyűlése.

Székesfehérvár, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - Ötven új óvodai férőhelyet létesít a székesfehérvári önkormányzat - döntött csütörtöki ülésén a város közgyűlése.A Megyeház utcai épületben korábban a katolikus egyházmegye által fenntartott Boldog Gizella Óvoda működött, majd annak új helyre költözését követően az intézmény üresen állt.

A felújítás, az óvodai eszközök beszerzése és felszerelése a közgyűlési döntés értelmében máris megkezdődik, szeptemberben ugyanis a három csoportszobás, a Tolnai Utcai Óvoda részeként működő intézmény már fogadja a gyerekeket.

A felújítás több mint 25 millió forintba kerül, és további 9 millió forintot költ az önkormányzat az óvodai eszközök beszerzésére és felszerelésére.

Az új intézményre nagy szükség van, a dunántúli megyeszékhelyen ugyanis a becslések szerint 50-60 kisgyereknek nem jutott óvodai férőhely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!