Magyarország

2012.08.31. 14:16

A MÁV lehetőségeihez képest fejleszti a Gyermekvasutat

Budapest, 2012. augusztus 31., péntek (MTI) - A MÁV lehetőségeihez képest fejleszti az utasok körében egyre népszerűbb Gyermekvasutat - hangsúlyozta Tar Sándorné, a MÁV Zrt. keskenynyomtávú személyszállítási szervezetének vezetője pénteken a Gyermekvasút nyárzáró sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Budapest, 2012. augusztus 31., péntek (MTI) - A MÁV lehetőségeihez képest fejleszti az utasok körében egyre népszerűbb Gyermekvasutat - hangsúlyozta Tar Sándorné, a MÁV Zrt. keskenynyomtávú személyszállítási szervezetének vezetője pénteken a Gyermekvasút nyárzáró sajtótájékoztatóján, Budapesten.Elmondta: évente egyre többen, legutóbb 300 ezren utaztak a Gyermekvasúton, többségük a nyári hónapokban. Az utasok 60 százaléka vásárol teljes árú jegyet, és 40 százalékuk vesz igénybe kedvezményt.

Évente 6.600-6.700 vonat közlekedik a Gyermekvasúton, népszerű a családi napijegy, illetve a gőzmozdony vontatta nosztalgia járat - tette hozzá.

A Gyermekvasút működtetése a MÁV Zrt. szervezeti keretében történik, és rendkívül nagy a társadalmi felelősségvállalás küldetése - hangsúlyozta Tar Sándorné.

Az anyagi lehetőségekről szólva kifejtette, hogy nehezen tudnak pályázati forráshoz jutni a Gyermekvasút fejlesztéséhez, hiszen Közép-Magyarországon erre a célra nincs uniós lehetőség. Legutóbb 2007-ben tudtak pályázni fejlesztési forrásra, de akkor nem nyertek, így továbbra is a szűkösek a lehetőségek. Számításaik szerint több százmillió forintra lenne szükség a Gyermekvasút felújításához.

Ennek ellenére lépésről-lépésre haladva igyekeznek akadálymentesíteni a járműveket, az állomáshelyeket, folyamatosan újítják fel a mozdonyokat, a kocsikat. Legutóbb korszerűsítették a jegykiadást a végállomásokon. A felújítások mellett bővítik a szolgáltatásokat, például lehetővé tették, hogy rendezvényekre, akár születésnapra kocsit lehessen bérelni a Gyermekvasúton - mondta Tar Sándorné.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!