Magyarország

2012.08.18. 13:33

Három idős embert csaptak be tolvajok Bács megyében

Kecskemét, 2012. augusztus 18., szombat (MTI) - Három idős férfi megtakarított pénzét lopták el a sértetteket félrevezető tolvajok pénteken - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Kecskemét, 2012. augusztus 18., szombat (MTI) - Három idős férfi megtakarított pénzét lopták el a sértetteket félrevezető tolvajok pénteken - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint egy 86 éves hajósi férfit úgy károsítottak meg, hogy egy magát gázóra-leolvasónak kiadó ismeretlen férfi közölte vele: gázdíjtúlfizetése van, ezért pénzt kellene váltania, hogy rendezni tudják. A sértett elővett egy dobozt, amelyben egymillió forint készpénz volt. Ezt lopta el a tolvaj, miután elterelte az idős ember figyelmét.

Egy 87 éves kecskeméti férfit hasonló módszerrel csapott be egy ismeretlen nőt, aki azzal az ürüggyel kért bebocsátást, hogy tanulmányt szeretne készíteni, és kérdőívet kitöltetni az ingatlan tulajdonosával. Később megkérdezte, a férfi tart-e otthon pénzt, mire a sértett megmutatta a borítékban őrzött 350 ezer forintját. Az összeg eltűnését csak a nő távozása után vette észre. Ugyancsak a megyeszékhelyen járt pórul egy 82 éves férfi, aki egy igazolvány felmutatásával magát rendőrnek kiadó ismeretlen férfit engedett be otthonába. A tolvaj azt mondta: a nyugdíjakat ellenőrzi, mivel a közelmúltban sok lopás történt a környéken. A sértett az álrendőr kérésének eleget téve megmutatta azt a borítékot, amelyben spórolt pénzét tartotta a hűtőszekrény tetején. A tolvaj innen is a teljes összeggel, 380 ezer forinttal állt odébb - mondta el a szóvivő.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!