Magyarország

2012.08.31. 12:47

Megújult a baranyai Markócot Felsőszentmártonnal összekötő út

Pécs, 2012. augusztus 31., péntek (MTI) - Megújult a baranyai Markócot Felsőszentmártonnal összekötő út, a 3,3 kilométer hosszú szakasz rekonstrukciója 388 millió forintba került.

Pécs, 2012. augusztus 31., péntek (MTI) - Megújult a baranyai Markócot Felsőszentmártonnal összekötő út, a 3,3 kilométer hosszú szakasz rekonstrukciója 388 millió forintba került.A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kivitelező az elmúlt két és fél hónapban az útszakasz mintegy felén teljes pályaszerkezet átépítést végzett, emellett megtisztította az árkokat és "rendezte" a földpadkákat is.

A beruházás Markóc és Felsőszentmárton összesen mintegy ezer lakosának teszi lehetővé a kényelmesebb, biztonságosabb közlekedést. A Magyar Közút reményei szerint a felújítással a települések vonzóbbá válnak lakóik számára, s ez az elvándorlás csökkenését eredményezi.

A cég kitért arra, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1.265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program 2009-2013-as akcióterve keretében.

A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége több mint 104 milliárd forint, ebből a Baranya, Somogy, Tolna alkotta Dél-dunántúli Régióban 21,4 milliárd forint forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!