Magyarország

2012.12.09. 12:50

Reptérzár - A Jobbik a reptéren történtek felelősét keresi

Budapest, 2012. december 9., vasárnap (MTI) - A Jobbik választ vár a kormánytól arra, hogy ki felelős azért, hogy több mint egy napra reptérzárat kellett elrendelni a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren.

Budapest, 2012. december 9., vasárnap (MTI) - A Jobbik választ vár a kormánytól arra, hogy ki felelős azért, hogy több mint egy napra reptérzárat kellett elrendelni a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren.A Jobbik parlamenti frakciója az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében rámutat: a hiba, úgy tűnik, a rendszeres karbantartási munkálatok elmaradása, illetve felületes volta miatt állt elő.

A parlamenti párt ezért tudni szeretné: a helyzet vajon privatizáció utáni személyi és tárgyi feltételek romlása, illetve a pénzügyi források hiánya miatt következett-e be. Egyben felteszi a kérdést, hogy kinek a felelőssége a karbantartás elvégzése és finanszírozása. A Jobbik választ vár a kormánytól arra is, hogy a hanyag üzemben tartás miatt bekövetkezett anyagi és nem anyagi károkat ki és hogyan kompenzálja.

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret műszaki hiba miatt pénteken dél előtt nem sokkal zárták le. A repülőtéri irányítótoronyban megsérült az elektromos rendszer, emiatt a rádiókommunikációs, informatikai és az egyéb vezérlő rendszerek működésképtelenné váltak. A reptér bezárásakor 103 induló és 84 érkező járatot töröltek. A leállás mintegy 7500 utast érintett pénteken, szombaton pedig 2600 utast. A repülőtér szombaton reggel hét órakor nyílt meg újra.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!