Magyarország

2013.01.11. 11:15

Nemzetközi fenntarthatósági indexben a Magyar Telekom

Budapest, 2013. január 11., péntek (MTI) - A Magyar Telekom 2013-ban is bekerült a közép- és kelet-európai CEERIUS fenntarthatósági tőzsdeindexbe. A független értékelés alapján megerősített befektetői minősítés jelzi, hogy a társaság továbbra is a fenntarthatóságban élen járó vállalatok közé tartozik nemzetközi szinten is - közölte a Magyar Telekom pénteken.

Budapest, 2013. január 11., péntek (MTI) - A Magyar Telekom 2013-ban is bekerült a közép- és kelet-európai CEERIUS fenntarthatósági tőzsdeindexbe. A független értékelés alapján megerősített befektetői minősítés jelzi, hogy a társaság továbbra is a fenntarthatóságban élen járó vállalatok közé tartozik nemzetközi szinten is - közölte a Magyar Telekom pénteken.A Bécsi Értéktőzsde által 2009-ben indított CEERIUS (Central and Eastern European Responsible Investment Universe) közép- és kelet-európai felelős befektetői indexbe olyan cégek kerülhetnek be, amelyek a fenntarthatósági, azaz a környezeti, társadalmi és gazdasági szempontokat együtt értékelve a legjobban teljesítenek.

Az index összeállítását az RFU (Reinhard Friesenbichler Unternehmensberatung) osztrák tanácsadó cég végezte. A közlemény szerint vizsgálták egyebek mellett a vállalatok viszonyát saját alkalmazottaikhoz, az ügyfelekhez, a piaci partnerekhez, a társadalom egészéhez, illetve a természeti környezethez.

A Magyar Telekom teljesítményét az auditált 2011-es fenntarthatósági jelentés és egy részletes kérdőív alapján értékelték. A kérdések kitértek a többi között a vállalat humán stratégiájára, a klímavédelmi eredményekre, mint a csökkenő szén-dioxid kibocsátás, illetve a növekvő mértékű megújuló energiaforrás-használat, valamint a munkatársak önkéntes szerepvállalására is.

A Magyar Telekom a nemzetközi fenntarthatósági tőzsdeindex megalakulása, 2009 óta folyamatosan tagja az indexnek - közölte a társaság.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!