Magyarország

2013.03.28. 17:43

Ismét pályázhatnak a gyermek-egészségügyi intézmények eszközökre, berendezésekre

Budapest, 2013. március 28., csütörtök (MTI) - Ismét pályázhatnak a gyermek-egészségügyi intézmények gyógyászati eszközökért és berendezésekért május 31-ig a K&H gyógyvarázs programban.

Budapest, 2013. március 28., csütörtök (MTI) - Ismét pályázhatnak a gyermek-egészségügyi intézmények gyógyászati eszközökért és berendezésekért május 31-ig a K&H gyógyvarázs programban.

A tizedik alkalommal meghirdetett programban az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által finanszírozott gyermek-egészségügyi intézmények és mentőállomások pályázhatnak gyógyászati és mentési eszközökért, felszerelésekért és berendezésekért intézményenként maximum bruttó 4 millió forint értékben. Az összességében 20 millió forintos támogatási keretösszeget 5-10 intézmény kapja.

Idén kiemelt, de nem kizárólagos figyelemben részesülnek a halmozottan sérült gyermekek kezelésével foglalkozó, illetve a gyermekfogászati ellátást nyújtó intézmények - közölte a pályázat kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A 10 éves jubileum alkalmából a K&H Csoport 5 millió forintos különdíjat is felajánlott, amelynek felhasználásáról és odaítéléséről a zsűri a közeljövőben dönt. Olyan felhasználási területeket keresnek, ahol az összeg valóban hathatós segítséget jelent, hozzájárul egy jelentős probléma megoldásához és további okos döntések meghozatalához.

A pályázatnak köszönhetően az elmúlt 9 évben 119 kórház és 126 mentőszolgálat vásárolhatott műszereket és berendezéseket több mint 451 millió forint értékben, emellett több mint 23 ezer mesekönyvet és játékokat is gyűjtöttek a gyerekeknek.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!