Magyarország

2013.03.28. 14:56

Tavasszal folytatódnak a Margit hídhoz kapcsolódó építési munkálatok

Budapest, 2013. március 28., csütörtök (MTI) - Tavasszal több, a Margit híd felújításához kapcsolódó munkálatot kezd el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Budapest, 2013. március 28., csütörtök (MTI) - Tavasszal több, a Margit híd felújításához kapcsolódó munkálatot kezd el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményük szerint a Jászai Mari téren a 4-es és 6-os villamosok megállója, valamint a Pozsonyi út és a 2-es villamos megállója között zebrát festenek fel, ezzel egyidejűleg pedig lezárják a gyalogos aluljárót. A munkálatok pénteken kezdődnek az aluljáró lezárásával, és várhatóan júliusra készülnek el a lépcsők elfalazásával és az akadálymentes átkelő kiépítésével.

A Margitsziget villamosmegállónál a jelenleginél magasabb korlátokat helyeznek el, amelyekre már nem lehet felülni. A csere idején az arra közlekedőknek számolniuk kell a villamosmegálló peronjának szűkülésével.

A híd felújításából kimaradt a margitszigeti lehajtó úton a támfalak és az útpálya korszerűsítése, ezeket a munkákat most végzik el. A pesti oldal felé eső támfalat szerkezetileg megerősítik, új kőburkolatot kap, tetejére új korlátok készülnek.

Restaurálják a híd pillérszobrait is, amelyeket korábban csak részben újítottak fel. Pótolják továbbá a negyedik pillér déli oldaláról hiányzó, a második világháborúban megsemmisült szobrot is.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!