Magyarország

2013.04.30. 08:57

MSZP: a Fidesz szólítsa fel igazmondásra Balogh Józsefet!

Budapest, 2013. április 29., hétfő (MTI) - Az MSZP elvárja, hogy a Fidesz szólítsa fel igazmondásra parlamenti képviselőjét, Balogh Józsefet, aki sajtóhírek szerint megverte élettársát.

Budapest, 2013. április 29., hétfő (MTI) - Az MSZP elvárja, hogy a Fidesz szólítsa fel igazmondásra parlamenti képviselőjét, Balogh Józsefet, aki sajtóhírek szerint megverte élettársát.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja az MTI-nek hétfőn küldött közleményében hozzátette: ha bebizonyosodik, hogy "a bántalmazást nem egy vak komondor, hanem Balogh József követte el", azt is elvárják, hogy a Fidesz szólítsa fel lemondásra a képviselőt, Fülöpháza polgármesterét.

A 444.hu cikke szerint a kecskeméti kórházban kezelik Balogh József élettársát. Arról, hogy mi baja, a kórház nem adhatott felvilágosítást, de a portálnak egy helyi forrás azt mondta, a politikus annyira megverte a nőt, hogy eltört az orra. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülésről van szó, a kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, amely haladéktalanul megkezdte az eljárást - írta a nol.hu.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője több sajtóorgánumnak is nyilatkozott az ügyben, eszerint a kecskeméti rendőrkapitányság hétfőn küldte meg az ügy iratait.

Balogh József az Indexnek azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, egy vak komondoron és úgy szerezte sérülését. A fideszes képviselő közölte: lemond mentelmi jogáról, ha szükség lesz rá.

A Fidesz közleményben tudatta, megvárja az ügyészség vizsgálatának eredményét Balogh József ügyében, hogy kiderüljön, pontosan mi is történt.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!