Magyarország

2013.05.30. 16:52

Felsővezetői képzés az állami cégek vezetőinek

Budapest, 2013. május 30., csütörtök (MTI) - A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a kezelésébe tartozó gazdasági társaságok felső- illetve humánpolitikai vezetői számára Tudásklubot indított.

Budapest, 2013. május 30., csütörtök (MTI) - A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a kezelésébe tartozó gazdasági társaságok felső- illetve humánpolitikai vezetői számára Tudásklubot indított.

A rendezvényt Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg, aki az MNV közleménye szerint hangsúlyozta: nemcsak az állami vagyon tekinthető nemzeti értéknek, hanem az MNV Zrt. vállalati portfóliójában felhalmozódott magas szintű szaktudás is. Ezzel a tudással éppúgy felelősen kell gazdálkodni: meg kell őrizni, át kell adni és tovább kell fejleszteni.

Az MNV az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ismerteti: a rendezvénysorozat célja a vállalatok közötti tudásmegosztás, a társaságok hatékonyságának növelése, a gyakorlatban leginkább használható tudás átadása, szakmai hálózat létrehozása, és ezen keresztül a nemzeti vagyon gyarapítása.

Az MNV Tudásklub sorozat az MNV és a kezelésébe tartozó gazdasági társaságok felső- és szakterületi vezetőit képzi, aktuális információkat, valamint szakmai ismereteket ad át. A tudástranszfer több mint 100 elsőszámú vezető részvételével indult el csütörtökön.

A közlemény szerint az MNV több mint 400 cég vagyongazdálkodásáért felelős, és mivel elvárásként fogalmazza meg az állami tulajdonú gazdasági társaságokkal szemben a minél hatékonyabb, eredményesebb és átláthatóbb gazdálkodást, ezért feladatának tartja az ismeretátadás biztosítását is.

A Tudásklubot az idén várhatóan még három időpontban szervezik meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!