Magyarország

2016.09.01. 16:24

"Amilyen csepp kis sovány férfi volt, annyira agresszív is"

Sátoraljaújhely - A szerdai nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja, az 54 éves nagyváradi férfi a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban dolgozott tüdőgyógyász főorvosként. A férfiről megoszlanak a vélemények Sátoraljaújhelyen.

Sátoraljaújhely - A szerdai nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja, az 54 éves nagyváradi férfi a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban dolgozott tüdőgyógyász főorvosként. A férfiről megoszlanak a vélemények Sátoraljaújhelyen.

Síbottal verekedett

A kórházhoz közeli lakótelepen kérdezősködöm. Az egyik lépcsőház előtt egy férfi és egy nő beszélget. Mindketten ismerik a Romániából áttelepült főorvost, véleményük is van róla, kérik, nevüket ne írjam meg.

– A főorvost mindenki ismeri a városban, szinte mindenkinek volt is már vele dolga, még ha ez egy kicsit túlzás is – mondja az újhelyi nő. – Akik betegként találkoztak vele, mindannyian elismerik, nagyon jó orvosnak tartják, rendkívül előzékeny, korrekt a betegekkel, soha nem volt rá panasz. A magánéletében azonban egy teljesen más arcát mutatta. A sípályán valamelyik télen a saját szememmel láttam, hogy a gyerekeit verte a síbottal a pálya aljában, mert szerinte nem egészen jó technikával csúsztak le, idegeneknek kellett kivenni a kezéből a botot. Ha valaki megkérte, hogy legyen már olyan kedves, néhány méterrel arrébb dohányozzon, akkor rendkívül goromba stílusban kérte ki magának. Ezt onnan tudom, mert velem történt – teszi hozzá a nő nevetve, majd még elmondja, nagyon sok emberrel volt konfliktusa a főorvosnak.

– A doktor ha jól tudom, az 1989-es romániai forradalom után költözött át román létére Magyarországra – mondja a férfi. – Nagyon jól megtanult magyarul, magyar nőt vett el feleségül. Három gyerekük született, a legnagyobb a Miskolci Egyetemre jár, a középső fiú idén végzett, a legkisebb gyerekük pedig most kezdi a középiskolában az utolsó évet. Vele találkoztam ma reggel, amikor a gyerekemet vittem az iskolába. Beköszönt a kocsimba, vidámnak látszott, nem tudom, tudja-e, mi történt. Ha jól emlékszem, talán egy éve váltak el, a gyerekek nyáron a Kalandparkban dolgoztak, ott mondták, könnyebb lett azóta az életük, sokan tudják úgy, terrorizálta a családját.

Még elmondják, merre találom a családi házat, ahol laktak, majd elmennek.

Fél egykor jöttek

A család házában senki nem nyit ajtót. A szomszéd mondja, a gyerekek iskolában vannak, az asszony elment dolgozni. Természetesen ismeri a román orvost, neki szomszédként soha nem volt baja vele. A szemben lévő bérház egyik lakója kicsit másként vélekedik.

– Amilyen csepp kis sovány férfi volt, annyira agresszív is, állandóan kötekedett, ha csak tehette, a családját is gyakran bántotta. Több mint két éve váltak el, azóta a férfi eltűnt, nem Újhelyben lakik, de azt nem tudom, honnan jár be dolgozni. Ha elkapják ezután a szörnyűség után, aligha szabadul egyhamar – mondja az idős férfi. – Az egész családot bevitték szerdán a rendőrségre, hajnali fél egykor hozták őket haza, láttam a nagy fényességből. Talán őket is féltették a főorvostól. (A riport készítésekor még kereste a rendőrség a férfit. Az orvos végül csütörtök délután fogták el Kolozsváron.)

Nem volt panasz

Dr. Kovács Lajos, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház megbízott igazgatója nem szerette volna, ha zavarjuk az egészségügyi intézménymunkáját, ezért azt kérte, e-mailben küldjük el kérdéseinkre. Válaszában megírta, az 54 éves nagyváradi férfi kilenc éve dolgozik az Erzsébet Kórházban, jelenleg korábban megkért és engedélyezett szabadságát tölti. A főorvossal szemben munkája során sem szakma, sem etikai kifogás nem merült fel. A kórház az üggyel kapcsolatban semmilyen információval nem rendelkezik – írta dr. Kovács Lajos.


Nyíregyháza – Egy féltékeny, visszautasított orvos lehet az, aki felelős a nyíregyházi házaspár lelövéséért. A külföldi orvos évek óta Magyarországon praktizál. Csütörtök délután Kolozsváron fogták el az 54 éves román állampolgárságú férfit. A meglőtt orosi férfi életben van, fejlövéssel operálták szerdán este.

Kolozsvár, Nyíregyháza – A román rendőrség Kolozsvár belvárosában elfogta az európai elfogatóparancs alapján körözött román férfit.

Nyíregyháza – A lövéseket halló és a házba elsőként belépő szemtanút szörnyű kép fogadta, de a férfivel még tudott beszélni.

Nyíregyháza – Kamera elé állt az a férfi, aki megtalálta a családi házban lelőtt nőt és sebesült férjét. A férfi a Nyíregyházi Televíziónak nyilatkozott, állítása szerint biciklivel ment az utcán, amikor látta, hogy egy férfi kerékpárral megérkezik a házaspár házához. Hamarosan pedig két lövés hallatszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!