Magyarország

2016.12.23. 18:25

Reszketünk szentestén

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - December 24-én vadonatúj műsorokkal aligha találkozhatunk a tévécsatornákon.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - December 24-én vadonatúj műsorokkal aligha találkozhatunk a tévécsatornákon.

Behunyt szemmel, bedugott füllel bárki ráérezhet: ez a karácsony sem lesz más, mint a többi. A tévés csatornák ragaszkodnak a bevált ünnepi menühöz, csak a tálalás időzítése változik. Ezúttal a december 24-ei bőségtálból csemegéztünk.

Az animációra szavaznak

Az RTL Klubon este háromnegyed hétkor kezdődik a Frozen, közismertebb nevén a Jégvarázs. Benne Annával, Kristoffal, Svennel, akik eltökélik, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a hókirálynőt, hogy véget vessenek a fagyos varázslatnak. Mindeközben titokzatos trollokkal és Olaffal, a hóemberrel is találkoznak, a kalandos keresés során pedig a természet erőivel kell dacolniuk.

Némi nasi, aztán fél kilenckor Olafot Kevin váltja. A Reszkessetek, betörők! első epizódjában a főhős szülei nagy családi karácsonyra készülnek – csak éppen Párizsban. Az utazást övező felfordulásban pusztán csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban árválkodó kisfiú a felocsúdás után emiatt sem bánkódik. Amikor unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon, azonban a srác nem ijed meg tőlük. Ravasz módon, furfangosan úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják – bár utaztak volna inkább Párizsba.

A TV2 negyed nyolctól a Shre­ket favorizálja. A morcos, mégis szerethető ogre Fiona királylány megmentéséért száll harcba, nehogy Far­quaad feleségül vehesse. Mindez a szószátyár Szamár kíséretében teszi meg. Negyed tíztől a Hófehér és a vadász kalandfilm viszonylag új szín a palettán. Az Alkonyatból ismert Kirsten Stewart alakítja Hófehért, aki szebb az őt elpusztítani készülő gonosz királynőnél (Charlize The­ron). Az ármányos nő azt nem sejti, hogy az uralkodását veszélyeztető Hófehért a vadász megtanította a harc művészetére. A törpéket Ian McShane, Ray Winstone, Bob Hoskins és Nick Frost játsszák, tehát ez a mese egészen más a hagyományos mesétől.

Élőben Rómából

A Duna Televízió is animációs filmmel kedveskedik a tévénézőknek december 24-én este. Negyed kilenc után öt perccel a Polar Express kalandjai peregnek: apró, pizsamás utasaival pöfög az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot. Este tíztől Placido Domingo koncertje varázsol ünnepi hangulatot.

A Duna World jóvoltából este kilenctől élőben bepillanthatunk a római karácsonyi misébe. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően Ferenc pápa nem éjfélkor kezdi a karácsony vigíliáján bemutatandó szentmisét, hanem korábban. A Megváltó születése a felemelő irgalom és a lehajló szeretet kettős gesztusának szép találkozása: amikor az ég a legközelebb van az emberek világához. Ezért karácsony évről évre az egyik legbensőségesebb ünnep. A pápai mise tényleges fontosságát hangsúlyozza. A közvetítés szakértője és a pápai beszéd fordítója dr. Török Csaba teológiaprofesszor. Az áhítat jegyében aligha érezhetjük azt, mintha mi se történt volna…

- KM–LTL -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!