Magyarország

2018.06.26. 16:33

Sokan utasbiztosítás nélkül nyaralnak

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Érdemes felelősen megtervezni a felhőtlen nyaralást.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Érdemes felelősen megtervezni a felhőtlen nyaralást.

A hazai biztosítók becslései alapján csupán minden második honfitársunk köt ilyenkor utasbiztosítást, pedig a felhőtlen kikapcsolódást és pihenést könnyen beárnyékolhatja egy váratlan esemény, baleset vagy betegség. Az OVB Magyarország szerint nem éri meg a biztosítás díján spórolni, érdemes felelősen megtervezni a nyaralást, főleg úgy, hogy naponta akár már egy tengerparti frissítő áráért biztosítva lehetünk.

Habár a biztosítótársaságok minden szezon elején fel­hívják rá a figyelmet, még mindig sokan gondolják úgy, hogy az ingyenes európai egészségbiztosítási kártya vagy a bankkártyák szolgáltatásai közé beépített utasbiztosítás megfelelő védelmet nyújthat.

Az OVB pénzügyi tanácsadó cég utasbiztosítási partnere legutóbb egy olyan esetről számolt be, amikor valaki búvárkodás után agyvérzés gyanújával került kórházba. Biztosítás hiányában a kórházi ellátás, a teljes kivizsgálás, valamint a speciális felszereléssel és orvosi felügyelettel hazaszállítása 6,5 millió forintos költségét bizony neki kellett volna állnia. A társaság tapasztalatai szerint akár egy tengeri sün szúrásának ellátása és kezelése is komoly anyagi áldozatokkal járhat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!