Miskolc hírei

2010.11.12. 19:10

Volt válogatottak álltak edzésbe

<p>Két, korábban már visszavonult játékos kezdte meg az edzéseket a MISI női kosárlabdacsapatánál.</p>

Csávás Andrea, a 98-szoros magyar válogatott, valamint az erdélyi Ambrus Erzsébet, aki 12-szer öltötte magára román válogatott mezét, edzésbe állt a Miskolci Sportiskola NB I/B-s női kosárlabdacsapatánál. A két sportember, aki a kosárlabdatérképről három éve eltűnt Diósgyőri KSK játékosaként sok örömet szerzett a sportág kedvelőinek, ezen a héten öltött szerelést, és kapcsolódott be a MISI együttesénél, az egykori edzőjük, Áron Balázsné irányította csapat munkájába. Arra a kérdésre, hogy miért döntöttek az újrakezdés mellett, Csávás Andrea a következőt válaszolta:

,,Két éve még játszottam, és bár próbáltak rávenni korábban is, hogy járjak le, és játékommal segítsem a csapatot, s lett is volna kedvem, mert a játék nagyon hiányzott, nem akartam egyedül lemenni, vártam, hogy hátha akad valaki a régiek közül, aki szintén jönne, és együtt talán könnyebb lesz visszacsöppeni. És az eddigi távolmaradásomban szerepet játszott az is, hogy a családtól, a munkától nem igazán tudtam, akartam elszakadni. De Erzsóval akár hányszor találkoztunk, mindig felvetődött, hogy le kellene mennünk az edzésre, hogy valamit talán visszaadhassunk abból, amit kaptunk, most még játékosként, amíg bírjuk. Egyébként az első tapasztalataim magammal kapcsolatban azok, hogy nem felejtettem el futni, még bírom a tempót, de azért még néhány edzésre szükségem van. Vagyis a csapat mostani meccsét legfeljebb a lelátóról nézem majd, egy órakor zárok az üzletben, amit vezetek, úgyhogy a kezdésre valószínűleg kiérek majd.

Erzsóval úgy saccoltuk, hogy nagyjából januárban leszünk olyan állapotban, hogy játékra jelentkezzünk, de talán már decemberben is. Úgy tervezzük, hogy heti három edzésen tudunk majd jelen lenni, és persze a meccseken, mert mégis csak a játék a lényeg."

Segíteni

Amikor azt kérdeztük a játékosoktól, hogy mi vitte rá őket arra, hogy hosszú profi pályafutásuk után egy amatőr csapatnál álljanak edzésbe, egy olyan klubnál, ahol - az eddigiektől eltérően – semmilyen juttatásban nem részesülnek, mindketten azt válaszolták, egymástól függetlenül, hogy segíteni szeretnének.

,,Egyetlen oka van, hogy az edzéslátogatás mellett döntöttem, ez pedig az, hogy nagyon szeretném, ha Miskolcon a kosárlabda visszajutna oda, arra a szintre, vagy annak a közelébe, ahol korábban volt, előbb az élvonalba, aztán idővel annak az élmezőnyébe. Ehhez több lépcsőn át vezet az út, és azt gondoltuk Szöszivel, vagyis Csávás Andival, hogy az első lépésekben biztosan tudunk segíteni. Én másfél éve még játszottam, és hiányzik a játék, bár napi két edzést már nem tudnék vállalni, de ezt a heti hármat, és a meccset a család támogatásával, – mert ezt az időt mégis csak a gyerekeimtől veszem el,– vállalni tudom. A lányaim, akik ikrek, örültek annak, hogy a mami edzésre fog járni, és talán még jobban elkezdtek barátkozni a labdával ennek ismeretében. Megmondom őszintén izomlázam volt az első edzés után, úgyhogy egy pár hét biztosan kell arra, hogy fizikálisan felhozzam, felhozzuk magunkat, és ezalatt játszani nem fogunk, mert ilyenkor, az elején nagyobb a sérülésveszély, és sérülése miatt le kellene

állnunk, akkor nem lenne semmi értelme annak, amibe belekezdtünk, vagyis nem tudnánk a csapatjátékhoz semmit hozzátenni. Szóval csináljuk, csinálom ezt is, és ez még egy plusz szál a kosárlabdához, ahhoz a játékhoz, amitől annyi sok szép mindent kaptam, és kapok, hiszen lakóhelyemen, Arnóton az általános iskolában már közel egy éve gyerekekkel foglalkozom. Sok ügyes fiatalt látok magam körül, és tudom, hogy a sportiskolában is vannak nagyon tehetséges játékosok, éppen ezért is kellene felépíteni újra a DKSK-t, hogy ezeknek a fiataloknak lehessen, legyen jövőképük, ne menjenek el a legjobbak az utánpótlásból, ahogy az nyáron is történt. Hiszek benne, hogy lesz, lehet újra élvonalbeli női kosárlabdacsapat Miskolcon, ha nem így lenne, nem álltam, álltunk volna edzésbe."

Női kosárlabda NB I/B Keleti csoport, 4. csoport

Miskolci Sportiskola – Bajai NKK II. (szombat, 14.00, Miskolc, Zrínyi Gimnázium)

Áron Balázsné, a MISI edzője: ,,A heti edzésmunkánkkal maximálisan elégedett vagyok, hiszen a két lány megjelenése nagyot lendített a csapat hozzáállásán, a mutatott teljesítményén, és ennek én nagyon örülök. De, hogy ez mire lesz elég, az majd csak a meccsen derül ki. Az biztos, hogy a képességeink adottak, és a bátrabb játék felé kell lépéseket tennünk. Mindig bízom a győzelemben, most is így vagyok ezzel."

- ÉN-BCS -

Ezek is érdekelhetik