Miskolc hírei

2011.06.22. 20:32

Granát elköszönt, 13-an edzettek

<p>Miskolc, Diósgyőr - Az NB I-es labdarúgócsapatok közül utolsóként, szerdán a DVTK is megkezdte a felkészülést.</p>

Tizenegy nappal az NB II Keleti csoportjának zárása után, a bajnoki címet megszerző Diósgyőri VTK labdarúgócsapata megkezdte a felkészülést a július 16-án kezdődő NB I-es szereplésére (az 1. fordulóban, ezen a napon 17.30-től a Zalaegerszegi TE FC lesz a piros-fehérek ellenfele).

Mivel sem a DVTK edzője, Benczés Miklós, sem pedig pályaedzője, Vitelki Zoltán nem volt jelen az első foglalkozáson, mert mindketten szabadságukat töltik csütörtökig, így az edzői triumvirátusból csupán Veréb György kapusedző volt jelen a 2011/12-es évad első foglalkozásán. Ahol a gyakorlatokat a DVTK szakmai igazgatója, Szentes Lázár vezényelte, és nem mellékesen, ő lesz a ,,helyettes” csütörtökön is.

Nemcsak edzők, hanem játékosok is hiányoztak az első munkanapról

Az ezidáig egyedüli új igazolásként bejelentett spanyol Francisco Paco Gallardo sem érkezett meg Miskolcra. A 31 éves középpályás, aki két évre szerződött a piros-fehérekhez csak a jövő hét elején, hétfőn vagy kedden, de szinte biztos, hogy még a június 30-i bükfürdői edzőtáborozásra utazás előtt csatlakozik a csapat keretéhez – válaszolta érdeklődésünkre Sztavinovszki Botond, a DVTK technikai igazgatója.

DVTK: Kapuskérdés

A DVTK fiataljai közül többen is hiányoztak, ugyanis azok a játékosok (Bacsa Patrik, Bogáti Péter, Eperjesi Gábor, Illés Richárd, Kovács Zsolt, Szabó Péter), akik a múlt héten szombaton az U19-es osztályozó pályára léptek felmentést kaptak az edzéslátogatás alól, és csak hétfőn kell munkába állniuk. A már említett meccsen a kaput védő Rakaczki Bence viszont nem tartozik közéjük, neki jelenése volt az első csapat edzésén az egyelőre kapushiányban szenvedő DVTK-nál. Ugyanis Ivan Radoson kívül nincs másik cerberusa a Diósgyőrnek, mert a Mezőkövesdről kölcsönvett Tajti Norbertnek nyolc nap múlva lejár a kölcsönvételi ideje, ráadásul ő sérült is (achilles szakadást szenvedett, így hónapokig tart majd a felépülése), míg a tavaszra Bőcsre kölcsönadott Giák Tamásnak is lejár a hónap végén a DVTK-val kötött kontraktusa (a Bőcs Sport viszont június 30-ig vette kölcsön a diósgyőri nevelésű játékost, akinek így nem kellett megjelennie a mostani első foglalkozáson).

A többi kölcsönjátékos sem jelent meg senki az edzésen, róluk, illetve a kapuskérdésről a következőket mondta Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója:

,,A kapusposztot meg kell oldani, előzetesen nem számítottunk arra, hogy ez is feladat lesz, de Tajti sérülése ezt felülírta. Ami pedig a kölcsönadott játékosok sorsát illeti: a jövő hét elején fogunk tudni ezzel foglalkozni."

Arra a kérdésünkre, hogy a kölcsönadott játékosok közül eddig első osztályú csapatnál szerepelt, Polényi Gábort visszarendeli-e a DVTK, Szentes Lázár azt mondta, hogy nem teljesen tisztázott a játékos helyzete, a szerződése ugyanis kétértelműen lett megfogalmazva annak idején, így a DVTK és a Vasas álláspontja nem azonos a játékos státuszát illetően.

Edzés helyett tárgyalás

Bár megjelent Diósgyőrben, de nem vett részt az első edzésen Lippai Ákos, aki betegséggel küszködik, Savo Rakovic, aki bokasérüléssel bajlódik, valamint további két játékos, akik közül az egyik elköszönt a társaktól (bővebben keretes írásunkban), a másik pedig az edzés idején Dudás Hunor ügyvezetővel tárgyalt.

Abdouraman, bár élő szerződése van, úgy gondolta, hogy át kell beszéljük a jövőt, azon az áron is, hogy nem vesz részt az első foglalkozáson – mondta Dudás Hunor. – Nem derült ki, hogy pontosan mit akar, de felhívtam a figyelmét arra, hogy az idei év elején megkötött szerződése értelmében legyen szíves eljárni csütörtöktől, vagyis, hogy jelentkezzen edzésre Szentes Lázárnál.

Egyetlen olyan játékos volt, aki nem jelent meg az edzésen, Nagy Tamás, akinek a távollétéről sem Szentes Lázár, sem Dudás Hunor nem tudott közelebbit mondani szerda este.


A búcsúzó

Granát Balázs az őszi szezon közben érkezett a DVTK-hoz, és a 23 NB II-es meccsén 13 gólt szerzett, házi gólkirályi címet elérve ezzel a teljesítménnyel. Ő azonban nem lesz a Diósgyőr játékosa a következő szezonban.

– Nem volt könnyű döntés, de a párommal, aki Győrben él, arra jutottunk, hogy a két város közötti több száz kilométeres távolság leküzdése helyett inkább a lakhelyünkhöz közeli csapatot próbáljak meg keresni, így valószínűleg egy osztrák alsóbb osztályú együttesben folytatom a pályafutásomat, de hogy pontosan melyik csapatban, azt még most nem tudom megmondani – nyilatkozta lapunknak Granát Balázs.


13+2

Összesen 13 játékos (Vicente Arze, Budovinszky Krisztián, Dobos Attila, Faggyas Milán, Igor Gal, Gohér Gergő, Halgas Tibor, José Luque, George Menougong, Pál Szabolcs, Ivan Rados, Rakaczki Bence, Vadász Viktor) öltözött át a DVTK első edzésére, akikkel együtt végezte a gyakorlatokat Szentes Lázár szakmai igazgató, a kapusokkal pedig a diósgyőri legenda, Veréb György foglalkozott, aki délelőtt még az abaújszántói kapustáborban tevékenykedett. A szakmai igazgató még az edzés megkezdése előtt így nyilatkozott:

– Kevesen vagyunk, sajnos a tervekkel ellentétében nem tudtuk idehozni, azokat akiket szerettünk volna, a magyar és külföldi játékosok egyaránt kivárnak, mindenki a nemzetközi átigazolási időszakban, vagyis annak a záró dátumában, augusztus 31-ben gondolkodik, nem pedig július 16-ban, amikor nekünk már tétmeccset kell játszanunk. Ha korábban azt mondtam, hogy az egyes posztokra megvan az A, B, C, D jelöltünk, akkor most azt kell mondjam, hogy valahol H, I, J, K-nál tartunk, vagyis a sokadik variációnál. Egy fegyverünk lehetne, amivel ezt a helyzetet meg tudnánk oldani pillanatokon belül, az a dugig tömött pénztárca, de ennek híján tovább keressük a lehetőségeket. Elsősorban csatárposztra. Most úgy látom, hogy reális esélye annak van, hogy a bajnoki főpróbára, július 9-re álljon össze úgy a keret, hogy legfeljebb egy játékos érkezésére várjunk.


ÉM


Miskolc - Dudás Hunor, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója volt szerdán az Észak-Magyarország vendége.


Miskolc - A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatánál ezidáig egyedüli új igazolásként bejelentett spanyol Francisco Paco Gallardo nem lesz jelen ma 17.30-kor kezdődő első edzésen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!