Multimédia

2018.08.21. 13:57

Használja a futópadot az egészsége érdekében

<strong>A <a href="https://hu.wikipedia.org/wiki/Fut%C3%B3g%C3%A9p" target="_blank">futópad</a> mondhatni mindenki számára megfelelő választás. A professzionális sportolók használhatják ezeket a kondíciójuk fenntartására. A rekreációs futók szívesen használják a téli hónapokban, a hideg időben.</strong>

A futópad mondhatni mindenki számára megfelelő választás. A professzionális sportolók használhatják ezeket a kondíciójuk fenntartására. A rekreációs futók szívesen használják a téli hónapokban, a hideg időben. A futópad számos betegség esetén rehabilitációs segédeszközként is használható, ahol például a másodlagos megelőzés az orvos által ajánlott rendszeres mozgás, nem feltétlenül a futás; az idős, beteg embereknek hasonlóan jót tesz a gyaloglás a futópadon. Ezen kívül a futópad kiváló segítőtárs a súlycsökkenésben, amit különösen a hölgyek értékelnek, akiknek számítanak a kedvezőtlen éghajlati viszonyok.

A futás vagy a gyors gyaloglás, különösen előnyös az egészségre. Nem feltétlenül a szabadban kell futnia, hanem otthon és bármilyen időjárási körülmények között is futhat. A futópad használata számtalan előnnyel jár. Azon kívül, hogy a futópadon bármikor edzhet az időjárástól függetlenül, nem lélegzi be a szmogot a tüdejébe az edzés során, és végül pénzt takarít meg (a jó minőségű futópadra való beruházás idővel megtérül, mert nem kell bérletet vásárolni a fitneszközpontba).

A futás jótékonyan hat az egészségre, tehát ebből adódik, hogy a futópad használata szintén jó hatással van az egészségre:

  • Csont és ízületek – a mozgásszervek egészségére jó hatással van a futópadon való edzés, ugyanis erősödnek az ízületek és növekszik a csontsűrűség.  Az inak és a szalagok megőrzik rugalmasságukat. A futópadon való futás kevésbé terheli az ízületeket, mint a kültéri futás.
  • Szív- és érrendszer – a futópadon történő futásnak van kardiovaszkuláris előnye; a futás megerősíti a szív-érrendszerét, csökkenti vérnyomását és nyugalmi állapotban lévő pulzusszámát, ezáltal csökkenti a stroke és a szívinfarktus előfordulási esélyeit.
  • Mentális egészség – a futás a futópadon a mentális egészségre is jótékony hatással van. Edzés során endorfin szabadul fel, melyet boldogsághormonnak is neveznek. Ez nem minden, a rendszeres edzés segít ellazulni és az alvászavarral és depresszióval küzdő emberek számára is nagyon jó megoldás lehet.
  • Alakformálás – sokan azért edzenek a futópadon, hogy karcsúbbak vagy sportosabbak legyenek. A civilizációt érintő probléma a túlsúly és az elhízottság számos betegség kockázatát jelenti.
  • Reméljük meghoztuk kedvét a futópad használatához, az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt és kiválasztja saját maga számára a legjobb futópadot.

    Annak érdekében, hogy Önnek ne okozzon gondot a futópad vásárlás segítségül hívhatja a Rankito.hu oldalon található praktikus futópad tesztet. Szintén elolvashatja a Rankito.hu oldalon található gyakorlati tanácsokat és a vásárlók véleményét, és így ki választhatja legjobb futópadot.

    - PR cikk -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!