Nagyvilág

2008.10.11. 18:58

Földrengés a Kaukázusban

<p>Erős földrengés rázta meg a Kaukázus vidékét szombat délelőtt.</p>

18:57: Kaukázusi földrengés - legkevesebb 12 halott

Legkevesebb 12 ember vesztette életét Csecsenföldön a szombati földrengésben. A kaukázusi terület egészségügyi minisztériumának szóvivője szerint 105 ember sérült meg, és sok ház súlyosan megrongálódott.

A Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű rengések epicentruma az Oroszországhoz tartozó Csecsenföld fővárosa, Groznij közelében volt, de a városban viszonylag kis károk keletkeztek csak. Több mint 50 ezer család viszont áram nélkül maradt, sokfelé a telefonvonalak sem működnek.

A rengéseket észlelték Grúziában és Örményországban is, de onnan nem jelentettek károkat.

13:57: Egy ember meghalt egy leomló házfal alatt, többen megsérültek. Csecsenföldön "sok ház megrongálódott", és megszakadt a vezetékes telefonösszeköttetés több várossal. A 12 fokozatú orosz szeizmikus skála szerint 5,5-es volt a rengés erőssége.

A legerősebb lökéseket az Oroszországhoz tartozó Csecsenföldön mérték, de észlelték a földrengést Grúziában és Örményországban is. Ez utóbbi helyekről nem jelentettek károkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!