Nagyvilág

2008.10.11. 07:51

Stabil állapotban a dalai láma

<p>Újdelhi - Stabil a dalai láma egészségi állapota, akinek szervezetéből epekövet távolítottak el pénteken - közölte szombaton az Újdelhiben lévő Ganga Ram kórház illetékese, hozzátéve, hogy a buddhista vallási vezető várhatóan egy-két napon belül elhagyhatja az egészségügyi intézményt.</p>

A 73 éves lámát hasüregi fájdalmak miatt szállították kórházba csütörtökön. A vizsgálatok epekövet mutattak ki a szervezetében, amelyet egy nappal később laparoszkópiás beavatkozással eltávolítottak. A száműzetésben élő vallási vezető hasonló panaszok miatt augusztusban szintén kórházban töltött pár napot, lemondva a tervezett hivatalos programjait.

Szóvivője, Tenzin Takhla szerint a dalai láma - bár lemondta Németországba és Svájcba tervezett látogatását - még októberben folytatni fogja munkáját. A béke Nobel-díjas vallási vezető az elmúlt hónapokban kiterjedt kampányt folytatott a Tibetben élők emberi jogaiért, amely az augusztusi pekingi olimpia idején a nemzetközi figyelem kereszttüzében állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!