Nagyvilág

2008.10.11. 15:41

Óvszer-botrány Cambridge-ben

<p>Visszahívta a diákszakszervezet Cambridge-ben azt az ezer, Nagy-Britanniában nem tesztelt óvszert, amelyeket a nagyhírű egyetemi vitaegyesület (CUS) osztott szét a gólyabált megelőzően.</p>

Az egyetem elsősei kaptak az alkalmon és bespájzoltak "a tökéletesebb egyesülés" érdekében feliratokkal ellátott gumikból. A cambridge-i egyetemi diákok szakszervezete (CUSU) azonban felszólította a gólyákat, hogy saját biztonságuk érdekében ne használják az óvszereket, met azokon nincs BSI jelzés, azaz nem tesztelte őket a független brit szabványügyi intézet (BSI).

Az egyetemi vitabizottság a szakszervezetet téves információ elterjesztésével vádolta meg, mivel az óvszerekenCE jezés volt, vagyis azok megfelelnek az európai uniós és egyben brit szabványnak. Adam Bott, a vitaklub elnöke személyesen kért elnézést a gólyáktól a CUSU félrevezető kampányáért és nemtetszésének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a szakszervezet nem hozzájuk fordult a panasz orvoslásáért. Ezzel egyidőben a szakszervezet e-mailt küldött körbe a gólyáknak, amelyben ingyenes cserét ajánlott.

A nemzetközi hírű cambridge-i vitatestület (Cambridge Union Society) egy csaknem kétszáz éves múltra visszatekintő bizottság, amely az egyetemen belül a szólásszabadság és a nyílt demokratikus vita garanciájául szolgál. A Times a világ legjobb egyetemeinek rangsorában a Harvard és a Yale után a harmadik helyen tartja számon Cambridge-et.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!