Nagyvilág

2010.07.19. 08:05

Az "Eredet" vette át a vezetést az észak-amerikai filmlistán

<p>60,4 milliós hétvégi bevételével az "Eredet" debütált az észak-amerikai filmes bevételi lista élén - derül ki a vasárnap nyilvánosságra hozott hollywoodi adatokból.</p>

A Leonardo DiCaprio főszereplésével készült thriller teljesítménye azért is kiemelkedő, mert egyike annak a kevés alkotásnak, amelyek nem folytatások. A Christopher Nolan által rendezett "Eredet" egyébként nemcsak a mozinézőket, de a kritikusokat is meggyőzte.

A bevételi lista második helyére a háromdimenziós, számítógép-animációs "Gru" került: az alkotás 32,7 millió dolláros bevételt hozott.

A részben Magyarországon forgatott Nicolas Cage-film, "A varázslótanonc" a harmadik helyen debütált 17 millió dolláros bevétellel, míg az "Alkonyat"-széria harmadik része, a "Napfogyatkozás" a negyedik helyre csúszott le 13,5 millió dollárral. A rangsor ötödik helyén áll a "Toy Story 3", amely a hétvégén 11,7 millió dollárt hozott, észak-amerikai összbevétele pedig már eléri a 362,7 millió dollárt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!