Nagyvilág

2010.07.21. 16:51

Hivatalos látogatásra hívta Obamát a brit királynő

<p>II. Erzsébet brit királynő hivatalos látogatásra hívta Barack Obama amerikai elnököt - közölte szerdán a brit udvar. A meghívást a washingtoni látogatáson lévő brit kormányfő adta át Obamának, a királynő nevében.</p>

A Buckingham palota szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy még nem határoztak meg pontos dátumot az amerikai elnök látogatására. A szóvivő közlése szerint leghamarabb 2011 elején ejthetik meg a látogatást, de az is elképzelhető, hogy 2012-re csúszik.

A meghívást a kormányfőként először az Egyesült Államokba látogató David Cameron brit miniszterelnök adta át Obamának, a Fehér Házban. Az amerikai elnök tavaly márciusban már volt Nagy-Britanniában, és feleségével együtt találkozott II. Erzsébet brit királynővel, és férjével, Károly herceggel, a Buckingham palotában.

A brit királynő évente mindössze két államfőt hív meg hivatalos látogatásra, és rendszerint tavasszal és ősszel fogadja őket. Az állami látogatásra érkező államfőket a Buckingham palotában, vagy a Windsori kastélyban szállásolják el.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!