Nagyvilág

2010.07.20. 16:36

Majdnem kétszáz macskával élt együtt egy svéd család

<p>Egy hatvanéves svéd nő három családtagjával és 191 macskával osztotta meg Stockholm egyik elővárosában lévő otthonát - közölte kedden az Aftonbladet című svéd lap.</p>

Mindenhol macskák voltak: az asztalokon, polcokon és az ablaknyílásokban, a házat macskalom borította - írta az Aftonbladet, a stockholmi szociális szolgálat egyik állatorvosára hivatkozva. Marie Lundin a lapnak nyilatkozva elmondta: olyan erős ammóniaszag volt a házban, hogy nem lehetett rendesen lélegezni.

A házban talált macskák nagy része ráadásul beteg volt vagy különböző sérülésektől szenvedett. A lap cikke szerint 173 macskát a helyszínen le kellett altatni, és csak 18-at hagytak életben, ezeket állatmenhelyeken helyezték el.

A család csak jót akart

A szociális szolgálat egyik munkatársa közölte, hogy család csak jót akart. "Az ilyen emberek igazi állatszeretők, jószívűek, és azt gondolják, hogy gondját tudják viselni az állatoknak, de mi ezzel nem értünk egyet" - mondta Karina Burlin.

A szociális szolgálatnak már voltak hasonló esetei túlságosan állatbarát svédekkel. Az Aftonbladet cikke szerint 2007-ben egy stockholmi nőhöz kellett kivonulniuk, aki egyszobás lakásában 11 hattyúval élt együtt, valamint egy férfihoz, aki 21 kutyával osztotta meg Gaevle városában lévő háromszobás otthonát.

- Független HÍrügynökség -

Ezek is érdekelhetik