Nagyvilág

2010.07.14. 18:05

Máris új filmen dolgozik Polanski

<p>Jövőre készíti el új filmjét Roman Polanski. Az alkotás a többszörös díjnyertes francia dráma, a "God of Carnage" (A vérontás Istene) filmváltozata lesz - mondta szerdán az AFP hírügynökségnek a darab írója.</p>

Yasmina Reza, aki a Broadway és a West End színpadait meghódította "Art" (Művészet) című darabjával, azt állítja: már tavaly óta dolgozik Polanskival művének filmváltozatán. "A vérontás Istene" tavaly a legjobb színdarab Tony-díját kapta meg.

Reza elárulta azt is, hogy a film nagy részét Európában forgatják majd, de néhány jelenetet New Yorkban kell majd felvenni. A forgatás 2011 elején kezdődne és mivel Polanski egyelőre csak Lengyelországba, Svájcba és Franciaországba mehet, valószínűleg ezeken a helyen zajlik majd a forgatás nagy része.

Az írónő hozzátette: még azelőtt ültek le beszélgetni, hogy a rendezőt letartóztatták, a közös munka nagy része Polanski házi őrizete közben folyt a gstaadi faházban. A forgatókönyv teljesen kész is van, de még nem kezdődött meg a szereplőválogatás.

A svájci hatóságok hétfőn bejelentették: nem adják ki az Egyesült Államoknak az Oscar-díjas rendezőt, Roman Polanskit. A lengyel származású francia filmest egy több mint 30 éves gyermekmolesztálási ügyben szeretnék Los Angeles-ben ismét bíróság elé állítani. Polanski tavaly óta van svájci házi őrizetben. A berni igazságügyi miniszter kijelentette: a 76 éves rendező ellen hozott "szabadság-korlátozási előírásokat" visszavonták. Ennek értelmében Polanski elhagyhatja svájci házát, és az országból is távozhat. A döntés ellen az Egyesült Államok nem fellebbezhet.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!