Nagyvilág

2010.07.03. 14:35

Nigériában is felborult egy tartálykocsi - 13 áldozat

<p>Legkevesebb 13 ember életét vesztette és további kilencen súlyosan megsebesültek, amikor Nigéria északi részén felborult, majd felrobbant egy üzemanyag-szállító tartálykocsi - közölte az ország közútbiztonsági hatósága (FRSC) szombaton.</p>

A baleset még pénteken történt, amikor a Lagosból indult tanker sofőrje elvesztette az uralmat a 33 ezer liter benzint szállító jármű fölött, az északi Gombe város határában. A tartálykocsi az oldalára borult, a kiszivárgó üzemanyag pedig pillanatok alatt lángra lobbant.

"A baleset után 13 holttestet találtunk, kilenc ember pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az elterjedő tűzben mintegy negyven ház, öt autó és 89 motorbicikli égett le" - közölte az AFP-vel Felix Osakwe, az FRSC helyi igazgatója. Mint mondta, az áldozatok annyira megégtek, hogy lehetetlen volt a helyszínen azonosítani őket, így hatósági azonosításra szállították a holttesteket.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban szintén pénteken történt egy hasonló baleset: ott egy olajszállító tartálykocsi borult fel és gyulladt ki. A Vöröskereszt helyi szervezetének szombati közlése szerint a tragédiában legkevesebb kétszázan haltak meg, köztük sok gyerek. Kongóban ráadásul egyelőre azt sem tudni, hogy hányan lehetnek a robbanástól összeomlott vagy leégett házak romjai között, így a sebesültek, vagy halottak száma tovább emelkedhet.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!