Nagyvilág

2010.08.16. 11:36

A Bajkál-tó mélyén ünnepelte születésnapját James Cameron

<p>James Cameron filmrendező egy nagyjából 1 300 méteres merüléssel ünnepelte 56. születésnapját az oroszországi Bajkál-tavon - közölte a világ legmélyebb édesvízi tavának védelmével megbízott alapítvány.</p>

A kanadai születésű rendező talajmintákat gyűjtött, és az alapítvány közlése szerint további kutatásokat szeretne folytatni a tavon.

A bevételi rekordokat döntő Titanic és Avatarcímű filmek rendezője a Mir-1 nevű tengeralattjárón merült a le a Bajkál-tó mélyére. A filmrendező nem először ült a járműben. 1997-ben, a Titanic forgatáskor a Mir-1 fedélzetén merült le a hajóroncshoz, hogy megvizsgálja, és lefilmezze.

 

rendező el volt ragadtatva a látottaktól 


Cameron nagyjából 1 300 méter mélyre jutott a világ legmélyebb tavában, nagyjából 3 és fél órát töltve a víz alatt - közölte az AFP francia hírügynökséggel a Bajlkál-tó védelmével foglalkozó alapítvány helyettes vezetője. Inna Krilova elmondása szerint a rendező el volt ragadtatva a látottaktól, és szeretne visszatérni, hogy további kutatásokat folytasson.

A Bajkál-tó legmélyebb pontja az eddig adatok szerint 1,68 kilométerrel van a vízfelszín alatt. A tó rejti a föld édesvízkészletének majdnem egyötödét.

Nézze meg a videót!

 

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!