Nagyvilág

2010.08.10. 18:31

Egy röplabda mentette meg az életét

<p>Túlélte egy 23 éves szerb turista a csaknem egy napon át tartó hánykolódást a tengeren, mert egy labdába kapaszkodva időnként pihenni tudott - közölte kedden a horvát RTL televízió. A fiatalember Montenegróban nyaralt. Halászok találták meg és mentették ki a vízből.</p>

Dusán Kekics Belgrádból érkezett a szomszédos ország déli részébe, hogy a tengerparton nyaraljon. Három barátjával röplabdázott a parton, amikor jött egy nagy hullám, és elkapta őket. Három fiút hamar kimentettek, de Dusánt nem találták, az áramlatok kisodorták ugyanis a nyílt vízre, miközben a labda ott maradt a kezében.

A labda mentette meg az életét. Mint utóbb elmesélte: nem esett pánikba. Többször is megpróbálta a labdát tartva elérni a partot, de az áramlatok, a szél és a hullámok meghiúsították a kísérleteit, egyre csak sodródott. Aztán besötétedett, majd eljött az éjszaka, miközben a labdába kapaszkodott, ami a felszínen tartotta.

"Különféle dolgokkal foglalkoztam, hogy eltereljem a figyelmemet a nehéz helyzetemről. Énekeltem, vagy finom ételekre, italokra gondoltam" - mesélte Dusán. Kiderült, hogy 20 kilométert vitték az áramlatok Montenegró Albániával határos tengeri partvidékéhez közel, míg végül halászok észrevették, és kimentették. A horvát RTL beszámolója szerint nincs komolyabb baja, csak elfáradt, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy hétfőn visszatérjen oda, ahol nyaralt, és folytassa a vakációt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik