Nagyvilág

2010.08.11. 19:26

Hozzáférhetővé teszik az UFO-észleléseket Brazíliában

<p>Hivatalosan is nyilvántartásba veszik ezentúl, Brazíliában az UFO-észleléseket, amelyeket hozzáférhetővé tesznek a kutatók számára - közölte szerdán az AFP. A francia hírügynökség szerint az erről szóló rendeletet a kormány hagyta jóvá, és hétfőn aláírta a brazil légierő parancsnoka, Juniti Saito, kedden pedig közzé is tették azt.</p>

Az AFP tudomása szerint a rendeletben felszólítják a katonai és polgári repülők pilótáit, valamint a légiirányítókat, hogy készítsenek feljegyzést olyan észlelésekről a brazil légtérben, amelyek során azonosítatlan repülő tárgyat láttak, és mellékeljenek videót valamint fotót a feljegyzéshez.

A feljegyzéseket katalogizálni fogják a Rio de Janeiro államban lévő Történelmi Dokumentációs Központban, ahol bárki számára hozzáférhetővé válnak az anyagok.

Az O Dia című brazil lap szerint "a légierőnek nincs meg a szükséges tudományos felszerelése az ilyen anyagok vizsgálatára, ezért csak a dokumentálására vállalkozik pilótái révén." A katonai légiirányítás riói egységének egyik tagja név nélkül azt mondta a lapnak, hogy "komoly dologról van szó, és fontos személyiségek is láttak már UFO-kat, köztük miniszterek, sőt maga Lula államfő is."

Még több nemzetközi hír

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!