Nagyvilág

2010.09.18. 12:49

Megkezdődött a kétszázadik évfordulóját ünneplő Oktoberfest

<p>München város polgármestere szombaton délben csapra verte az Oktoberfest első hordóját, ezzel formálisan is kezdetét vette a kétszázadik évfordulóját ünneplő német sörfesztivál.</p>

A szervezők reményei szerint látogatási és sörfogyasztási rekordot is dönt majd az évforduló miatt két nappal meghosszabbított fesztivál, amely idén különleges programokkal várja a több millió sörbarátot. Christian Ude müncheni polgármester az immár kétszáz éves hagyományoknak megfelelően délben verte csapra a fesztivál első hordóját, és ezzel megkezdődött a világ leghíresebb sörfesztiválja. A kétszázadik évfordulóra tekintettel különleges programokkal várják a látogatókat.

Lóverseny, kiállítás, sör

A szervezők a "normál Oktoberfest" területétől délre "történelmi Oktoberfestet" alakítottak ki, amely már pénteken fogadta a látogatókat. A helyszínen egy, a régi időket idéző dekorációval ellátott sörsátorban ihatnak egy különleges, régi recept alapján készített sört. Az italt kizárólag az esemény tiszteletére készítették közösen az egyébként egymással rivalizáló müncheni sörfőzdék. Ezen felül minden nap két lovasversenyt is tartanak, amelyek szerves részei voltak a korai fesztiváloknak. A sörsátron kívül kiállítások is várják a kulturált sörfogyasztást szó szerint vevő embereket.

A szervezők reményei szerint az idei Oktoberfesten meg fog dőlni a 7,1 milliós látogatási rekord, és több sört fognak inni, mint az eddigi rekordnak számító 6,9 millió liter. Egy korsó, azaz egy liter sörért idén 8,3 euró és 8,9 euró közötti összeget kell majd fizetni. Bár a fesztivál kétszáz éves, az idei csak a 177. Oktoberfest, mivel a sörünnepet nem tartották meg több évben, például a két világháború miatt. A fesztivál október negyedikén ér véget.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!