Nagyvilág

2010.11.21. 14:50

Három napig volt egy acélcső fogja egy kínai olajmunkás

<p>A kínai mentőalakulatoknak vasárnap sikerült kiszabadítaniuk egy kínai olajmunkást, aki három napig volt a foglya egy megrongálódott acélcsőnek, 18 méterrel egy öböl vize alatt. A kínai keleti partvidékén, egy olajfúrotoronynál bajba jutott munkást kiszabadítása után azonnal kórházba szállították, bár nem szenvedett sérüléseket.</p>

A munkás még csütörtökön, helyi idő szerint reggel kilenc órakor szorult be az egy méter átmérőjű, víz alatti acélcsőbe. A tengeri olajfúró platformhoz tartozó szerkezet felső részét ugyanis egy erős dagályhullám annyira összezúzta, hogy egyes helyeken mindössze három centiméterre szűkült a járat - jelentette a hivatalos Új Kína állami hírügynökség.

A 43 éves férfi a baleset idején a cső aljában, 18 méterrel a tengerszint alatt dolgozott. A férfi egy csövön keresztül kapott élelmet és italt, amíg kimentésén dolgoztak. A mentőalakulatok végül nyolcvan órával beszorulása után tudták kimenteni a férfit, miután a szerkezetet levágták a rögzítésére szolgáló betonoszlopról, és kiemelték a víz alól.

A kínai állami televízió élő adásban közvetítette, ahogy kivágták a munkást acélbörtönéből. A férfit azonnal kórházba szállították, de a kínai sajtóban megjelent hírek szerint nem szenvedett sérüléseket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik