Nagyvilág

2010.12.22. 16:21

Brit örökség részéve nyilvánították az Abbey Road zebráját

<p>A brit örökségvédelmi minisztérium szerdán a nemzeti örökség részévé nyilvánította a Beatles "Abbey Road" című albuma borítóján megörökített zebrát.</p>

A legendás londoni Abbey Road-i stúdiónál található gyalogátkelőt évente több ezer Beatles-rajongó látogatja meg. Ez az első alkalom, hogy a brit kormány a "Grade 2" kategóriába rakott egy helyet, ami nem épület.

Londoni gyalogátkelőhely "történelmi és kulturális fontossága" miatt lett a brit nemzeti örökség része. "Bár nem egy kastély, vagy katedrális, a Beatlesnek, valamint egy tízperces fotózásnak köszönhetően ugyanannyira része nemzeti örökségünknek" - jelentette ki John Penrose brit örökségvédelmi miniszter.

A kérdéses zebrát a Beatles 1969-ben megjelent, Abbey Road című albumának a borítója tette híressé. A fényképen a zenekar négy tagja látható, amint libasorban haladnak át a gyalogátkelőn. A zebra a legendás Abbey Road-i stúdiónál található, ahol az albumot rögzítették.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!