Nagyvilág

2010.12.21. 10:01

Rekordbüntetés letiltott telemarketinges hívások miatt Kanadában

<p>Rekordnagyságú, 1,3 millió kanadai dolláros (268 millió forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezték hétfőn a legnagyobb kanadai telekommunikációs céget, a telemarketinget korlátozó törvény megsértése miatt.</p>

A Bell Canadának azért kell fizetnie, mert olyan emberek kaptak reklámhívásokat, akik külön kérték, hogy telefonszámukat ne kaphassák meg telemarketinggel foglalkozó cégek. A kanadai telekommunikációs hatóság azután kezdett vizsgálatba a Bell Canada ellen, hogy az elmúlt két évben több mint háromszázezer panasz érkezett hozzájuk telemarketinges hívások miatt.

A vizsgálat eredményei szerint a telekommunikációs cég olyan emberek telefonszámait adta ki marketingcégeknek, akik külön kérték, hogy számukat rakják a nemzeti, vagy a cég belső "ne hívjanak" listára. Ezen kívül maga a Bell is felhívott a tiltólistán szereplő embereket, hogy szolgáltatásait hirdesse automata hívásokkal.

A kanadai telekommunikációs hatóság ezek miatt rekordnagyságú, 1,3 millió kanadai dolláros pénzbüntetés kifizetésére kötelezte a Bellt. A büntetést az idén január és október között történt kéretlen reklámhívások miatt kapták. A cég közölte, hogy megszüntette üzleti kapcsolatát két telemarketinges céggel, valamint felfüggesztette az együttműködést több másikkal is. Kanadában 2008 szeptemberében állították fel a "ne hívjanak" listát, amelynek felügyeletét a Bell Canadára bízták. A listán nagyjából 8,9 millió telefonszám szerepel.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!