Nagyvilág

2010.12.13. 13:51

Vége a francia túszdrámának!

<p>Besancon - Hétfőn békésen ért végen Franciaországban a besanconi túszdráma. A jelentések szerint a még az épületben maradt öt gyereket és tanárukat sértetlenül kihozták az épületből. A 17 éves fiút, aki kardokkal ejtett foglyul az óvodában 20 gyereket és felvigyázóikat, a rendőrség letartóztatta.</p>

Azt egyelőre nem tudni, hogy megadta magát a fiú, vagy a rendőrség menekítette ki a még fogva tartottakat.

A fiú hétfő reggel, két karddal rontott az épületbe. Besancon polgármestere szerint a "tinédzser két karddal felfegyverezve rontott be a óvodába és azt mondta, hogy akar valamit, de azt nem tudni, mit követelt." A túszul ejtett gyerekek négy és hat év közöttiek voltak. A túsztárgyalók telefonon léptek kapcsolatba a fiatallal és a helyi kommandósok körülvették az óvoda épületét. A fiú időközben több foglyot is elengedett, de öt gyereket és egy óvónőt benn tartott.

Előzmény:

Egy tinédzser ejtett túszul gyerekeket egy francia óvodában

fuggetlen | 2010.12.13 11:53
Besancon - Egy tizenhét éves, kardokkal felfegyverzett tinédzser ejtett túszul húsz gyereket egy francia óvodában Besanconban - közölte a város polgármestere hétfőn. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy egy férfi a túszejtő és egy általános iskolába rontott be.
Kapcsolódók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!