Nagyvilág

2011.01.19. 11:07

Vádemelés iPad hackelése miatt

<p>Az amerikai hatóságok vádat emeltek kedden két hacker ellen, akik állítólag 120 ezer iPad tulajdonos, köztük több híresség személyes adatait szerezték meg.</p>

Az amerikai sajtóban megjelent hírek szerint "a világ legexkluzívabb e-mail-listáját" szerezte meg a két férfi, akik az AT&T amerikai telekommunikációs cég rendszerén keresztül szerezték meg az adatokat.

A húszas éveik közepén járó két amerikai férfi az ügyészség szerint 2010 júniusában tört be az AT&T rendszerébe, és azon keresztül nagyjából 120 ezer iPad tulajdonos adatait szerezték meg. A két gyanúsított ellen csalás és számítógépes rendszerhez való engedély nélküli hozzáférés vádjával indítottak eljárást. Öt évig tartó börtönbüntetésre és jelentős pénzbüntetésre számíthatnak, ha bűnösnek találják őket.

A Gawker című amerikai számítástechnikai lap szerint "a világ legexkluzívabb e-maillistáját" szerezte meg a két hacker. Az újság szerint többek között Michael Bloomberg New York-i polgármester és Harvey Weinstein hollywoodi producer adataihoz jutottak hozzá.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!