Nagyvilág

2011.02.12. 12:53

Merénylet egy kandahári rendőrség ellen - 3 halott

<p>Három ember - közte két rendőr - életét vesztette és 26-an megsebesültek, amikor támadást intéztek egy rendőri épület ellen az afganisztáni Kandahárban - közölték szombaton a helyi hatóságok. Zalmai Ayubi, a város kormányzójának szóvivője szerint az erőszakban kilenc gyerek is megsebesült.</p>

A szóvivő szerint a rendőri irodára egy 50 méterre fekvő házasságkötő teremből nyitottak tüzet fegyveresek, majd egy - eddig ismeretlen eredetű - robbanás is történt az épület mellett. Szemtanúk beszámolója szerint a házasságkötő ablakaiból AK-47-es gépfegyverek látszódtak, amelyek a rendőrségre tüzeltek.

A merényletért a tálib felkelők vállalták a felelősséget. Szóvivőjük, Juszuf Ahmadi az AFP-nek azt mondta, hogy hat fegyveres foglalta el a házasságkötő termet, ahonnan "nehézfegyverzettel" tüzeltek a rendőrségre.

Kandahár Dél-Afganisztán legnagyobb városa, ahol a külföldi katonai jelenlét ellenére továbbra is erős a tálib mozgalom. Néhány nappal ezelőtt egy amerikai vámügyintéző vesztette életét a városban, amikor egy vámiroda ellen intéztek támadást a fegyveresek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!